Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αιώνιοι: Μακριά κι αγαπημένοι!

Είναι πολύ πιθανό πράγματι στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, στο περιβόητο τοπ 16, να βρεθούν στον ίδιο όμιλο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Αιώνιοι: Μακριά κι αγαπημένοι
Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.
Πολλά έχετε διαβάσει μέχρι τώρα, διάφοροι προσπάθησαν να σας εξηγήσουν πως έχει η κατάσταση. Να μου επιτρέψετε, να διαφοροποιηθώ λίγο, από το ...ρεύμα της εποχής.

Δεν ξέρω πόσοι συμφωνείτε και πόσοι διαφωνείτε, αλλά η προσωπική μου γνώμη, είναι, ότι για το καλό και των δυο δεν θα έπρεπε να βρεθούν στο ίδιο γκρούπ. Βέβαια δεν είναι κάτι που κανονίζεται.
Ο ένας(Ολυμπιακός) έχει βγει πρώτος και ο άλλος(ΠΑΟ) μάχεται να πλασαριστεί όσο γίνεται ψηλότερα στον όμιλό του. Δίχως περιστροφές, δίχως,,, κορδέλες δημοσιογραφικές και πολλά μπλα- μπλα, ας θέσουμε τα πράγματα ως έχουν! 

Αν ο Παναθηναϊκός βγει δεύτερος ή τέταρτος, τότε θα είναι στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Αν βγει τρίτος θα πάει στο άλλο γκρούπ του κουραστικού(από πέρυσι) τοπ 16!
Η παρουσία των «αιωνίων» σε έναν όμιλο, καταλαβαίνω ότι είναι η χαρά και η απόλαυση για κάποιους!
Αναλύω:
Για τους δημοσιογράφους, που θα αρχίσουν να γράφουν και να λένε διάφορα. Να αναλύουν, να αραδιάζουν συστήματα, να κάνουν αφιερώματα και να αραδιάζουν τις παραδόσεις των ομάδων και τα προηγούμενα αποτελέσματα. Να παίρνουν συνεντεύξεις από παίκτες που φόρεσαν τις δυο φανέλες(ή μια από αυτές).
Για τους απλούς φιλάθλους, που θα βρουν άλλη μια ευκαιρία να «πειράξουν» τους φίλους τους στην δουλειά ή στην καφετέρια. Να κανονίσουν να δουν μαζί τα παιχνίδια, να συζητήσουν για αυτά και να κάνουν κι αυτοί τις αναμενόμενες προβλέψεις και αναλύσεις!
Για τους «άρρωστους» που θα ζουν να πάνε στα δυο γήπεδα, ώστε να πετάξουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Γιατί καλά γινόμαστε ρεζίλι στα πρωταθλήματα, ε, ευκαιρία θα είναι να μας,,, μάθουν και στην Ευρωλίγκα. Να δουν φωτοβολίδες, μπουκάλια, δίχτυα προστατευτικά, τύπους να τρέχουν και να κυνηγάνε διαιτητές(θα ‘χε ενδιαφέρον αυτό αν γινόταν και σε τέτοιο επίπεδο)!

Αυτά καλοί μου φίλοι, είναι δεδομένα! Δεν τα γλιτώνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Δυο ομάδες που τις σέβονται όλοι στην Ευρώπη θα χάσουν την ηρεμία τους! Όσοι θέλουν το καλό των «αιωνίων», όσοι επιθυμούν να τους δουν πάλι ψηλά, είναι της γνώμης, ότι καλύτερα να αποφευχθούν αυτά τα δυο ραντεβού.
Γιατί απλά:
Ένα παιχνίδι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, δεν κρατάει 40 λεπτά. Κρατάει πολύ περισσότερο. Από την ώρα που θα βγει το πρόγραμμα, θα ασχολούνται με αυτό. Θα το αντιμετωπίζουν με άγχος, με πίεση, θα κουραστούν ψυχολογικά οι παίκτες.  Θα είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ξένων, που πιστέψτε με θα είναι πολύ δυνατοί σε αυτόν τον όμιλο.  Κόκκινοι και πράσινοι, αν στην θέση του «αιωνίου» έχουν έναν άλλο αντίπαλο(ξένο), ξέρετε πως ξεκινάει η αντιμετώπιση των δυο αγώνων;

Στο εντός όλοι λένε «θα τους φάμε». Και στο εκτός: «Μπορούμε, πάμε να κερδίσουμε». Στα μεταξύ τους όμως; Η κουβέντα δεν αρχίζει με το «πάμε να νικήσουμε», αλλά το «πάμε να μην χάσουμε». Έχει διαφορά και το ξέρετε... Τεράστια η φθορά. Μεγαλύτερο δώρο για Ισπανούς, Τούρκους, Λιθουανούς, Ρώσους και ό,τι άλλο, δεν θα υπάρχει από το να «σκοτωθούν» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στον βωμό της υστεροφημίας τους, των πρωτοσέλιδων του Τύπου και της αποθέωσης από τους οπαδούς!

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: