Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Βεργέτης: «Θα αλλάξουμε πράγματα ενόψει Ολυμπιακού»

Έχει αρπάξει την ευκαιρία και δικαιώνει τους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης. Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για το προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Βεργέτης: «Θα αλλάξουμε πράγματα ενόψει Ολυμπιακού»
Ο Στάικος Βεργέτης είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του έχει δοθεί από την διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, αλλά και αυτή με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί. Μάλιστα, προανήγγειλε και αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Βεργέτη:

Για τη νίκη επί του Παναιτωλικού και την πορεία της ομάδας: «Ηταν μια ουσιαστική νίκη, γιατί είχε πολλά οφέλη. Μας κρατάει μέσα στους στόχους μας και μας δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για τη συνέχεια. Θέλω, όμως, να εξηγήσω κάποια πράγματα. Όταν ανέλαβα τον Αστέρα κινήθηκα σε δύο πεδία. Καταρχάς θέλαμε να αξιολογήσουμε καλά το ρόστερ, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και σε εκείνα που δεν έπαιζαν νωρίτερα, είτε λόγω τραυματισμών είτε σε εκείνα που θεωρούσαν τον εαυτό τους αδικημένο. Να δείξει ο καθένας τι μπορεί να προσφέρει και από εκεί και πέρα να δούμε το ρόστερ με το οποίο θα κινηθούμε. Αυτή η αξιολόγηση είχε κάποια οφέλη, αλλά και ρίσκο γιατί έγινε στη μέση της περιόδου, αν και γινόταν ανάλογα και με τις απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το ματς στην Τούμπα, όταν αγωνίστηκαν μετά από αρκετό καιρό ο Σέτι και ο Ουρτάδο και ήταν θετικοί. Αυτή, λοιπόν, ήταν η μία κατεύθυνση. Η άλλη ήταν να βελτιώσουμε την επιθετική μας λειτουργία, την επιθετική ανάπτυξη. Θεωρώ ότι αυτό το πετύχαμε σε πολύ καλό βαθμό. Η ομάδα σε πολλά παιχνίδια έδειξε ότι σε αυτόν τον τομέα έχει προοδεύσει».

Για τις ακαδημίες του Αστέρα: «Οι ακαδημίες της ομάδας είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Πρέπει να δώσω στα παιδιά τη δέουσα σημασία που δίνει ο προπονητής της πρώτης ομάδας, διότι αυτό είναι πολύ καλό για την ψυχολογία τους. Πρέπει να καρπωθούμε κάποια παιδιά από τις ακαδημίες μας. Υπάρχουν δέκα παιδιά που έρχονται στις προπονήσεις μας, πρόσφατα μάλιστα τους πήρα όλους στην προπόνηση της πρώτης ομάδας. Αυτό είναι κάτι που τους ωφελεί πολύ. Προσπαθώ μια φορά την εβδομάδα να κάνουμε προπόνηση με την ομάδα Κ20 και να βλέπω και τα παιδιά της Κ17. Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, με τους οποίους πρέπει να ασχοληθούμε, αλλά βλέπω και τα παιχνίδια τους ως παρουσία για να έχουν έξτρα κίνητρο, γιατί ασφαλώς έχουν τους προπονητές τους, οι οποίοι τους γνωρίζουν και καλύτερα».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Ο στόχος θα είναι ο ίδιος που έχουμε σε κάθε παιχνίδι. Όταν δεν έχουμε την μπάλα να αμυνθούμε σωστά και όταν την έχουμε να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία. Κάθε παιχνίδι έχει ειδικές συνθήκες. Αλίμονο παίζουμε στην έδρα του Ολυμπιακού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε να αλλάξουμε εντελώς τον τρόπο που παίζουμε. Ισως αλλάξουμε κάποιες λεπτομέρειες στη δουλειά μας. Αλλά ο Αστέρας θα κοιτάξει να αμυνθεί σωστά και να απειλήσει».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Να είναι κοντά στην ομάδα, δίνοντας θετική ενέργεια στα παιδιά που αγωνίζονται. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα ή και εμφάνιση που δεν θα είναι ανάλογη με τους τελευταίους αγώνες. Εμείς θέλουμε να είναι κοντά στην ομάδα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Εμείς κάθε μέρα αγωνιζόμαστε στο γήπεδο για αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: