Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τροφή για σκέψη!

Προσφέροντας αρκετούς λόγους προβληματισμού και ελάχιστους αισιοδοξίας στους φίλους της, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Όαση το γκολ του Καζβιρόπουλου.

Τροφή για σκέψη
Πολλή δουλειά έχει στον ένα μήνα που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής η ΑΕΚ. Με κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και λιγοστές εκλάμψεις, η «Ένωση» έμοιαζε… φτωχός συγγενής στο πάρτι της Νίκης Βόλου για τα 90α της γενέθλια γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 μπροστά στα μάτια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Σοϊλέδης στο 35’, ο Γέσιτς στο 70’ με πέναλτι και ο Χοβέ στο 91’ τα γκολ των σαφώς πιο έτοιμων και «δεμένων» γηπεδούχων, μείωσε στο 86’ ο Καζβιρόπουλος για την ΑΕΚ.

Ασύνδετη, Ευάλωτη… Κακή

Πρόσωπο που απέχει πολύ από τα «θέλω» του Δέλλα και των φιλάθλων της παρουσίασε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Ήταν ασύνδετη δημιουργικά, με πολλά κι εύκολα λάθη στο κέντρο, ευάλωτη αμυντικά με κενά στις πτέρυγες και δυσκολίες στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων και γενικώς… κακή. Απείλησε μοναχά μια φορά, με προσωπική ενέργεια του Ρόβα που έκλεψε στο κέντρο, προχώρησε και σούταρε για να καταλήξει η μπάλα λίγο άουτ μετά από κόντρα. Γιατί κατά τα άλλα, Ανάκογλου και Κορδέρο δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την ποιότητά τους σε δημιουργία (ελαφρυντικό ο κακός αγωνιστικός χώρος), με αποτέλεσμα ο Μπρέσεβιτς να περιμένει μάταια μία αξιόλογη πάσα στην κορυφή της επίθεσης. Απεναντίας η «Ένωση» κινδύνευσε αρκετές φορές και τελικά τιμωρήθηκε στο 35’ από τη σέντρα του Γέσιτς στο δεύτερο δοκάρι και το εναέριο πλασέ του Σοϊλέδη.

Κέρδισε μέτρα, αλλά…

Η ΑΕΚ της επανάληψης κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε περισσότερη κατοχή και πάτησε σε κάποιες περιπτώσεις την αντίπαλη περιοχή. Όμως περισσότεροι ήταν οι κίνδυνοι που δημιουργούνταν από τα κενά που προέκυπταν στα μετόπισθεν, παρά αυτοί που προκαλούνταν στην εστία της Νίκης. Οι αλλαγές του Δέλλα, που σταδιακά αντικατέστησε όλη την ενδεκάδα, δεν απέφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα και στο 70’ ήρθε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Αναστασόπουλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και ο Τζανετόπουλος στη συνέχεια ανέτρεψε τον Μπακάλη, προσφέροντας στον Γέσιτς την ευκαιρία να κάνει το 2-0 από το σημείο του πέναλτι.

Στο 86’ ο Καζβιρόπουλος με υπέροχο αριστερό σουτ εκτός περιοχής μείωσε προσφέροντας έναν λόγο στους φίλους της ΑΕΚ στις κερκίδες να ξεσηκωθούν, αλλά με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο βραχύσωμος Χοβέ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 εκθέτοντας ξανά τις αδυναμίες… αέρος στα μετόπισθεν της «Ένωσης».

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Αποστολίδης (72’ Καΐρης), Ζουλιώτης, Σοϊλέδης (66’ Παπαδόπουλος), Γκότοβος (74’ Χοβέ), Ρεπετσάς (81’ Ακασού), Μασάνα (74’ Γιώτας), Μπακάλης (81’ Γκούμας), Μανουσάκης (74’ Πιτταράς), Τζιώρας (72’ Τσίτας), Γκολόσεβατς (66’ Αναστασόπουλος), Γέσιτς (72’ Χαρτσιάς).

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Αργυρίου (58’ Τσουκαλάς), Τσούπρος (73’ Ντούμπερετ), Σταθάκης (58’ Τζανετόπουλος), Τσουμάγκας (63’ Μούργκα), Ρόβας (79’ Ζιβάνοβιτς), Κορδέρο (70’ Παληαρούτας), Δημγκιόκας (49’ Πεταυράκης), Ανάκογλου (84’ Τσεβάς), Γροντής (63’ Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (79’ Παυλής).

*Πριν την έναρξη του αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βραβεύτηκε από ένα τετράχρονο κορίτσι με το… συμβολικό όνομα Κωνσταντινούπολη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: