Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Άλλος ήταν η έκπληξη…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο  gazzetta τον «τρίτο» παίκτη του χθεσινού Ολυμπιακού. Και βάζει μία…τζούρα ΠΑΟΚ!
Τα φώτα έπεσαν, λογικά, σε Σαβιόλα, ιδίως, και Φουστέρ μετά το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Λογικά, διότι ήταν οι σκόρερ, διότι έπαιξαν καλά κι άλλαξαν το παιχνίδι, αλλά και διότι ειδικά ο Αργεντίνος πραγματικά έκανε αυτό που λέμε τη διαφορά.
Όμως, νομίζω ότι η πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν άλλη. Τον Φουστέρ τον ξέρουμε, ενώ ο Σαβιόλα είναι…Σαβιόλα. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Σάμαρης. Όχι γιατί δεν πιστεύω στις δυνατότητές του, όπως έχω γράψει κι άλλοτε εδώ στο gazzetta. Όμως, το να παίξει ξαφνικά κόφτης στον Ολυμπιακό και δη σε ένα παιχνίδι που ήταν δύσκολο κι αποδείχθηκε ακόμη πιο δύσκολο, δεν είναι το πιο απλό πράγμα.
Ο Σάμαρης δεν είναι κόφτης. Εσωτερικός μέσος είναι, οκτάρι. Στον Πανιώνιο τόσα χρόνια δεν τον θυμάμαι να παίζει αμυντικός χαφ. Για παράδειγμα πέρσι έπαιζαν ο Ρόβας (η, ο Ρόκας η, ο Ανδράλας). Και πιο πριν έπαιζε ο Όμο. Να έχει παίξει κάποια ματς κι ο Σάμαρης και να μην το θυμάμαι; Οκέϊ. Αλλά σπάνια. Ακόμη και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ είναι ζήτημα αν τον έβαλε ένα-δύο ημίχρονα η, 30λεπτα σε θέση αμυντικού μέσου, όπου όταν δεν χρησιμοποίησε τον Φέϊσα, κατά βάση δοκίμαζε τον Μασάντο.
Τέλος πάντων, το παιδί νομίζω ότι χθες έδειξε ότι αν μη τι άλλο έχει κότσια. Κι αν ο Φουστέρ ισοφάρισε…Κι αν ο Σαβιόλα διαμόρφωσε το τελικό 2-1…Ο Σάμαρης ήταν αυτός που κράτησε το 2-1, με εκείνο το καμικάζι-τάκλιν που έκανε στο 82’ στο κοντινό σουτ του Μπρίτο-γιατί μιλάμε για φάση-γκολ.
Και γενικά είχε ο Σάμαρης μία παρουσία αμυντικού μέσου, που αν μη τι άλλο η αντίπαλη ομάδα τον «αισθάνθηκε». Πρέσαρε, έκοψε ουκ ολίγες επιθέσεις του Ατρόμητου, έκανε φάουλ, πήρε κάρτα, έκανε τάκλιν, αλλά και έπαιξε με την μπάλα κάτω, κάθετα και με ανοίγματα στα πλάγια.
Εάν μπορέσει να κόψει το λεγόμενο «εύκολο λάθος», που όταν το κάνει ο κόφτης η ομάδα που κάνει άμυνα ψηλά μπορεί να το πληρώσει ακριβά και μάθει σιγά σιγά τη θέση, ο παίκτης αυτός μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό. Είναι 24 ετών, ψηλό παιδί, καλό κορμί και σύγχρονος μέσος. Αν και ίσως σαν οκτάρι μπορεί να κάνει καλύτερη καριέρα…
Παρεμπιπτόντως,μία παρατήρηση για τον ΠΑΟΚ: Με Ολλανδό προπονητή, Ολλανδός διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Μέταλιστ κι Ολλανδός διαιτητής και στο ΠΑΟΚ-Σάλκε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: