Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι!! (preview)

Η μεγάλη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασε! Το πρώτο ντέρμπι, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι είναι προ των πυλών, με πρωταγωνιστές τους δύο προπονητές, Ντέιβιντ Μόγιες και Ζοσέ Μουρίνιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (preview)
Κάποιοι πιστεύουν πως η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουναίτεντ ξεκίνησε ως δεύτερο (ακόμη και τρίτο) φαβορί για την κατάκτηση της 22ης Πρέμιερ Λιγκ, ενώ θεωρούν πως η Τσέλσι θα είναι αυτή που θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τις 38 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Κάποιοι άλλοι, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.

Όπως και να ‘χει, οι δυο τους θα δώσουν την πρώτη τους φετινή «μάχη», και κατ’ επέκταση μέρος απαντήσεων, μόλις την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ με τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου να στρέφονται στο «Ολντ Τράφορντ».

Και ποιοι τραβούν τα περισσότερα… φώτα πάνω τους; Φυσικά οι δύο προπονητές.

Από τη μία πλευρά, ο Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Σκωτσέζος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ως προπονητής της Έβερτον, αλλά -όπως είναι φυσιολογικό- το σημερινό παιχνίδι έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, αφού μια ενδεχόμενη νίκη θα τον φέρει πιο κοντά στον κόσμο και θα του δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει τη δουλειά του σε αυτό το «βαρύ» πόστο.

Από την άλλη, ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος γύρισε «σπίτι» του και θέλει να αποδείξει πως με αυτή του την επιστροφή, η Τσέλσι θα μπορέσει να κατακτήσει τα πάντα. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο του… αφεντικού στο Νησί με την αναμέτρηση να είναι η ιδανική ευκαιρία για να το κάνει.

Αγωνιστικά νέα:

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Ράφαελ, Νάνι και Άσλεϊ Γιανγκ, ενώ σημαντικότερη απουσία φαντάζει αυτή του Χαβιέρ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες, ο οποίος συνήθιζε να βγάζει τα… κάστανα από τη φωτιά στα δύσκολα παιχνίδια.

Όσον αφορά τους Λονδρέζους, αμφίβολος είναι μόνο ο Νταβίντ Λουίς, ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου φαντάζει το φαβορί για την κορυφή της επίθεσης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Κλέβερλι, Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Κόουλ, Αζάρ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα, Όσκαρ Λουκάκου

Ενδιαφέροντα στατιστικά:

Την περασμένη σεζόν, η Τσέλσι στην αντίστοιχη αναμέτρηση επικράτησε με σκορ 1-0.

Σε 42 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, η Γιουνάιτεντ κέρδισε στα 13, η Τσέλσι τα 14 και 15 έληξαν ισόπαλα (τρία από αυτά με 0-0).

Το περισσότερα τέρματα σημειώθηκαν σε ένα ματς τον Οκτώβριο του 1954, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με σκορ 6-5 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: