Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Κατσουράνης: «Να τα δώσουμε όλα με τη Σάλκε»

Το σύνθημα για τον αυριανό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σάλκε, ο οποίος είναι ο επαναληπτικός του 1-1 στο «Φέλτινς Αρένα», έδωσε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Κατσουράνης: «Να τα δώσουμε όλα με τη Σάλκε»
Ένας σημαντικός αγώνας που μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με φιλική αναμέτρηση είναι ο αυριανός με την Σάλκε στην άδεια από κόσμο Τούμπα, όπως δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης στη Nova.

Ο διεθνής χαφ τόνισε πως θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, όμως εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να αγωνιστούν για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 34χρονος μέσος στο Novasports

Για το ιστορικό ματς με τη Σάλκε:

«Ύστερα από το χαμένο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, περιμένουμε πώς και πώς τον αγώνα με τη Σάλκε. Είναι ιστορικός αγώνας, δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Θα πρέπει όλοι να δείξουμε μέσα στο γήπεδο πόσο θέλουμε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας όλοι μας. Δεν θα υπάρχει κόσμος, θα είναι σαν φιλικό, είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις. Το είδαμε και με τη Μέταλιστ. Πρέπει να είμαστε όλοι 100% συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας, για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το γεγονός πώς η ρεβάνς θα γίνει χωρίς κόσμο:

«Τέτοια ματς μοιάζουν με φιλικά. Είναι, όμως, ένας τόσο σημαντικός αγώνας που κρίνει την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Είναι δύσκολο για εμάς. Πρέπει όμως να το αντιμετωπίσουμε. Για αυτό είπα πως πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, να είμαστε πειθαρχημένοι και να ξεπεράσουμε τα άδεια καθίσματα. Το ποδόσφαιρο είναι ο κόσμος. Όταν βλέπεις τους οπαδούς σου στην εξέδρα, παίρνεις φτερά.

Σου δίνουν ώθηση, και για πέντε λεπτά να παίξεις, τα δίνεις όλα. Σίγουρα υπάρχει και η πίεση που ασκεί ο κόσμος. Αυτό έχει να κάνει με το πώς το εισπράττει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Έτσι είναι η νοοτροπία στην Ελλάδα. Είτε σε πιέζει, είτε έχει υπέρμετρη αισιοδοξία. Εμείς δεν θα έχουμε να διαχειριστούμε κάτι από αυτά τα δυο, θα πρέπει να είμαστε καθαρά συγκεντρωμένοι σε αυτά που θα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο, να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε την πρόκριση».

Για τις απουσίες Λίνο, Λόρενς και Λάζαρ:

«Αμέσως-αμέσως έχουμε έξω τρεις παίκτες από την ενδεκάδα της Τρίτης. Είναι πάρα πολύ σημαντικές οι απώλειες που έχουμε, γιατί είναι τρία παιδιά που βοήθησαν πολύ στο πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ όμως ότι όποιος κληθεί να τους αντικαταστήσει θα δώσει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα και θα το κάνει επάξια, είμαι σίγουρος για αυτό».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ:

«Το παιχνίδι είναι ιστορικό για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στην ιστορία του ΠΑΟΚ με χρυσά γράμματα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, δεν θα είναι εύκολο. Η Σάλκε είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς πιστεύω πως αν παίξουμε όπως πρέπει θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αντέχει να παίζει Ευρώπη και πρωτάθλημα:

«Είναι δύσκολο. Όμως, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω το έμψυχο υλικό της ομάδας. Αυτό είναι δουλειά άλλων. Όπως και να έχει, θα φανεί στην πορεία γιατί θα έχουμε ομίλους είτε Champions, είτε Europa League, πρωτάθλημα και κύπελλο. Ανά πάσα στιγμή, όμως, όλοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Βλέπουμε ήδη πως έχουμε τραυματισμούς. Άρα, χρειάζεται ένα πλούσιο ρόστερ και σε ποσότητα και σε ποιότητα, για να μπορούν όλοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν».

Για τις δηλώσεις Στέφενς στο Αγρίνιο:

«Δεν είναι η θέση μου να κρίνω τα λόγια του προπονητή. Ως ποδοσφαιριστής, θεωρώ ότι είναι το πώς το αντιλαμβάνεται κάθε παίκτης. Η θέση η δική μου είναι πως για να παίξεις στην Ευρώπη, θα πρέπει να έχεις κάνει καλά πράγματα στο πρωτάθλημα. Για εμένα, πρέπει να κοιτάς πρώτα το πρωτάθλημα, γιατί μπορεί να μην πας καλά και να μην έχεις την ευκαιρία να παίξεις και την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη».

Για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος:

«Οι βάσεις μπαίνουν σιγά-σιγά σε κάθε ομάδα. Δεν χρειάζεται βιασύνη, χρειάζεται δουλειά και να κοιτάζεις παιχνίδι με το παιχνίδι να βελτιώνεσαι. Θεωρώ πως φέτος έχουν αλλάξει πολλά πράγματα πάντως στην ομάδα».

Για τον Χουμπ Στέφενς:

«Έχουμε έναν προπονητή με καταξιωμένο όνομα κι έχει δείξει τη δουλειά του στα κλαμπ που εργάστηκε. Ελπίζω να μάθουμε από αυτόν, κι αυτός από εμάς γιατί οι σχέσεις προπονητή-παικτών πρέπει να είναι αμοιβαίες και στο τέλος να δούμε τι θα καταφέρουμε».

Για τις εκπλήξεις της δεύτερης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα:

«Οι εκπλήξεις πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να μπορούν να κερδίζουν τον κάθε αντίπαλο, για να έχουμε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Όταν οι ομάδες δεν έχουν τόση διαφορά μεταξύ τους, όταν θα έχουμε μια καλύτερη διαιτησία που είναι πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν φτιάξουμε ακαδημίες που δεν έχουμε κι έρχονται μόνο α’ διαλογής ξένοι κι όχι β’ διαλογής που έρχονται τώρα, τότε θα έχουμε και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Εγώ είδα λιγότερο κόσμο στα γήπεδα τις δυο πρώτες αγωνιστικές».

Για το αν η Εθνική θα πάει στα τελικά του Μουντιάλ:

«Η Εθνική μετά το 2004 παρουσίασε μια εικόνα εκπληκτικά σταθερή. Θεωρώ πως θα πάμε στη Βραζιλία, δείχνουμε μια μεγάλη συνέπεια και είμαστε μέσα στις 10-11 καλύτερες ομάδες του κόσμου κι έχει φτάσει η ώρα να βοηθήσουμε όλοι το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: