Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Συνέντευξη Χατζηβρέττα

Η προετοιμασία του Αρη έχει ξεκινήσει και ο Νίκος Χατζηβρέττας τονίζει πως σημασία έχει η ομάδα να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή και να μπορέσει να προκριθεί στην Ευρωλίγκα. Ο έλληνας γκαρντ εξήγησε επίσης πως μεγαλύτερη σημασία για αυτόν έχει οι "κίτρινοι" να πραγματοποιήσουν επιτυχημένη πορεία και όχι απλά να μείνουν στο όλοι θαυμάζουν τον Αρη για αυτά, που έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ παλιότερα

- Παρακολουθείς τις μεταγραφικές κινήσεις του Αμαρουσίου; Τι ομάδα πιστεύεις ότι κάνει;

"Δεν έχω παρακολουθήσει και πολύ. Όταν έρθει η ώρα θα ξέρουμε και θα αναλύσουμε τους αντιπάλους μας Σημασία έχει το πώς λειτουργεί μία ομάδα και εκεί θα δώσουμε βάση αργότερα για το Μαρούσι. Από εκεί και πέρα το μυαλό μας είναι να έρθουν όλοι οι παίκτες ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και μετά έχουμε συνέχεια".

- Αισθάνεσαι πίεση από το ότι πολύ γρήγορα θα κριθεί η πρόκρισή σας στους ομίλους της Ευρωλίγκα;

"Σε τέτοιο επίπεδο κάθε αθλητής αισθάνεται πίεση. Αυτό είναι θετικό γιατί μέσα από την πίεση και το άγχος βγαίνει η συγκέντρωση και το καλό αποτέλεσμα. Η πρόκρισή μας στην Ευρωλίγκα είναι ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός στόχος για την ομάδα μας. Δεν πρέπει να βλέπουμε μακριά και να λέμε μεγάλα πράγματα. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρώτο παιχνίδι θα έρθει. Σκοπός μας είναι να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε και να έρθει το επόμενο. Μόνο έτσι θα κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας και το τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο".

- Κάποια στιγμή θα παίξεις με την παλιά σου ομάδα τον Παναθηναϊκό. Είναι από τα παιχνίδια που περιμένεις φέτος;

"Πάμε πολύ μακριά. Δεν ξέρουμε καν το πρόγραμμα. Θα συμβεί, θα γίνει και αυτό. Το έχω ζήσει και άλλες φορές με προηγούμενες ομάδες μου. Είναι σίγουρα κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο. Αλλά είναι παιχνίδι, είναι μπάσκετ, θα παίξουμε και όλα καλά θα πάνε".

- Μικρός σίγουρα θα ονειρευόσουν να φορέσεις τη φανέλα του Αρη. Στην πορεία σου ίσως και να το ξέχασες. Τώρα φορώντας έστω και τη φανέλα της προπόνησης προκειμένου να αρχίσεις την προετοιμασία με την ομάδα, ένιωσες κάτι διαφορετικό;

"Έχω πει πολλές φορές ότι μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τον Αρη να παίζει, όταν ήμασταν σε μικρή ηλικία. Είναι πολύ σημαντική ομάδα για το μπάσκετ, ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Είναι τιμή μου που φοράω αυτή τη φανέλα. Στη σκέψη μας είναι τα παιχνίδια και οι στόχοι της ομάδας και όχι το τι πιστεύαμε εμείς από παλιά. Το θέμα είναι να κερδίζουμε ώστε να πηγαίνει καλά η ομάδα".

- Η συμφωνία σου με τον Αρη ταυτόχρονα σήμανε και την αύξηση ενδιαφέροντος από πλευράς φιλάθλων. Και αυτό αποτυπώνεται στις αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας. Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος στο Νίκο Χατζηβρέττα;

"Όπως είπα και πριν, το άγχος είναι μέσα στο παιχνίδι μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και χωρίς αυτό δεν υπάρχει μπάσκετ. Πάνω από όλα να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε και να βγάζουμε μια καλή εικόνα σαν ομάδα. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός και στόχος όλων των παιδιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: