Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Άγαλμα στον Πολ το χταπόδι!

Ανδριάντας ύψους 2 μέτρων στη μνήμη του Πολ, του περίφημου χταποδιού που έβρισκε με ακρίβεια τα αποτελέσματα των αγώνων στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Πέμπτη (20/1), στο ενυδρείο της γερμανικής πόλης Ομπερχάουζεν.

Το μαλάκιο-«μέντιουμ» έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν προέβλεψε όλα τα αποτελέσματα της εθνικής Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, αλλά και τη νίκη της Ισπανίας επί της Ολλανδίας στο μεγάλο τελικό.

Στη διάρκεια του Μουντιάλ, περισσότερα από 600 ΜΜΕ μετέδιδαν τις προβλέψεις του Πολ, στην Ισπανία τιμήθηκε δεόντως μετά και την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ η φήμη του έφθασε και στην Ελλάδα, καθώς έγινε τηλεοπτική διαφήμιση.

Στην κορυφή του αγάλματος θα βρίσκεται μια μπάλα ποδοσφαίρου, στο κέντρο της οποίας, από μια σχισμή, θα διακρίνεται η επίχρυση υδρία που περιέχει τις στάχτες του διάσημου χταποδιού.

Ο Πολ είχε γεννηθεί το 2008 στο Γουέιμαουθ της Βρετανίας και πέθανε από φυσικά αίτια στις 26 Οκτωβρίου 2010, στο ενυδρείο του Ομπερχάουζεν όπου και θα στηθεί το μνημείο του.

Ο «διάδοχος» του Πολ έχει, ήδη, βρεθεί. Πρόκειται για τον Πολ Τζούνιορ, ένα γαλλικό χταπόδι που αλιεύτηκε στη Μεσόγειο. Ο «μικρός», όμως, δεν έχει κληθεί να αποδείξει ακόμη αν διαθέτει «μαντικό» χάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: