Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η H«λευκή πετσέτα» της Μπάγερν και τα ρεκόρ που κυνηγάει η Ντόρτμουντ

Η εκτός έδρας ισοπαλία της Μπάγερν Μονάχου με τη Βόλφσμπουργκ (1-1), σε συνδυασμό με τον εκτός έδρας θρίαμβο της πρωτοπόρου Ντόρτμουντ στο Λεβερκούζεν (3-1) και τον τραυματισμό στο γόνατο του γάλλου άσου της βαυαρικής ομάδας Φρανκ Ριμπερί, ανάγκασε τον ολλανδό στράικερ της Μπάγερν Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 237 ημέρες, να παραδώσει από τώρα τον τίτλο της Μπουντεσλίγκας! «Συγχαρητήρια στην Ντόρτμουντ. Eμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσουμε διαφορά 14 βαθμών» είπε ο ολλανδός μεσοεπιθετικός, ενώ ο γερμανός συμπαίκτης του Τόμας Μίλερ συμπλήρωσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση, από την οποία απέχουμε τρεις βαθμούς. Δεν νομίζω ότι βοηθάει κανέναν να μιλάμε για το πρωτάθλημα».
Αντίστοιχη όμως είναι η άποψη και των ποδοσφαιριστών της πρωτοπόρου Ντόρτμουντ. Ο 22χρονος αμυντικός Νέβεν Σούμποτιτς, που αποτελεί στόχο αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ κλπ.) σημείωσε ότι «μόνο εμείς μπορούμε πλέον να βλάψουμε τον εαυτό μας, κανείς άλλος», ενώ ο τούρκος διεθνής μέσος της Ντόρτμουντ Νούρι Σαχίν απορεί: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο θα πρέπει να καταρρεύσουμε κάποια στιγμή όπως θα περίμεναν αρκετοί».
Τη στιγμή που η Μπάγερν πετάει «λευκή πετσέτα» στο κυνήγι του τίτλου, οι κιτρινόμαυροι του κ. Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος επιμένει ότι «η ομάδα είναι το ίδιο καλή με τον α' γύρο του πρωταθλήματος», έχουν μπροστά τους αρκετές προκλήσεις, καθώς μπορούν να σπάσουν μια σειρά από ρεκόρ στην ξέφρενη εφετινή πορεία τους. Συγκεκριμένα η Ντόρτμουντ κυνηγάει τα εξής:
* Να κατακτήσει πιο νωρίς από κάθε άλλη ομάδα στο παρελθόν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Η Μπάγερν Μονάχου το κατάφερε δύο φορές την 30ή αγωνιστική (1972-73 και 2002-03).
* Να το κατακτήσει με τη μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά (τώρα απέχει 12 από το δεύτερο Αννόβερο). Η Μπάγερν είχε αποσπαστεί 19 βαθμούς στο φινάλε του 1972-73.
* Να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (έφτασε τους 46). Η Μπάγερν το 1971-72 και το 1972-73 στέφθηκε πρωταθλήτρια με 79 βαθμούς.
* Να πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες (έχει ήδη 15). Το ρεκόρ της Μπάγερν είναι 25 την περίοδο 1972-73.
* Να δεχτεί τα λιγότερα γκολ (ως τώρα έχει δεχτεί 11). Η Μπάγερν είχε δεχτεί 21 το πρωτάθλημα 2007-08.
* Να πανηγυρίσει τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (αυτή τη στιγμή έχει 9). Η Βέρντερ Βρέμης είχε 11 την περίοδο 2003-04.

Δεν υπάρχουν σχόλια: