Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εντός έδρας πρεμιέρα στο Last 16 για Αρη και Πανελλήνιο

Στη μάχη της φάσης των "16" (Last 16) του Eurocup ρίχνονται το βράδυ της Τρίτης Αρης και Πανελλήνιος υποδεχόμενοι τις Μπουντιβέλνικ (21:00) και Καχασόλ (19:00), αντίστοιχα.
Παίρνοντας τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά, ο Πανελλήνιος φιλοξενεί στις 19:00 στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας την Καχασόλ, στο πλαίσιο του 12ου ομίλου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του αναγνωρίζουν τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα και τα προβλήματα γίνονται ακόμη πιο μεγάλα αν αναλογιστούμε την απουσία των Καλαϊτζή, Παπαμακάριου και Οστοιτς.
Πάντως, οι "ολυμπιονίκες" έχουν μάθει να ζουν με τα προβλήματά τους και κόντρα στην εκπρόσωπο της ACB, η οποία έχει στον πάγκο τον Ζοάν Πλάθα και παίκτες όπως οι Μπόγιαν Πόποβιτς, Λούις Μπούλοκ και Ταρίκ Κίρκσι, θα προσπαθήσουν να κάνουν μία εμφάνιση ανάλογη εκείνης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο. Εάν η απόδοση των παικτών του Σκουρτόπουλου φτάσει σε αυτό το επίπεδο οι πιθανότητες για νικηφόρα πρεμιέρα αυξάνονται κατακόρυφα.
"Το παιχνίδι με την Καχασόλ είναι πολύ σημαντικό για μας. Η Καχασόλ είναι μία δυνατή ομάδα αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε το γρήγορο μπάσκετ που παίζει η Καχασόλ και να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό", δήλωσε ο κόουτς του Πανελληνίου.
Δύο ώρες αργότερα (21:00) θα δοθεί στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης το τζάμπολ της αναμέτρησης μεταξύ του Αρη και της Μπουντιβέλνικ, στο πλαίσιο του 10ου ομίλου. Ο αγώνας αυτός θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και ο τελευταίος του Σαρόν Ντρούκερ στον πάγκο των "κιτρίνων". Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της διοίκησης το βράδυ της Δευτέρας και δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.
Ο Αρης θέλει τη νίκη ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ικαρο Καλλιθέας και να βάλει στέρεες βάσεις για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Eurocup. Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο Ισραηλινός τεχνικός αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Ουκρανούς:
"Ξεκινάμε σε ένα νέο επίπεδο, στο "Last 16". Θέλουμε να ξεκινήσουμε σε αυτή τη φάση με τον ίδιο τρόπο που τελειώσαμε τον πρώτο γύρο, δηλαδή με νίκη. Παίζουμε με μια καλή ομάδα που έχει επενδύσει πολλά χρήματα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια το σημαντικότερο είναι να αγωνίζεσαι με καρδιά. Η Μπουντιβέλνικ είναι μια ομάδα που θέλει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι του Άντριου Μπετς που τον ξέρουμε πολύ καλά. Είναι επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι είναι πρώτη στην Ουκρανία λέει πολλά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: