Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Τέλος ο Χότζον, ανέλαβε ο Νταλγκλίς

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ρόι Χότζον από τον πάγκο και ταυτόχρονα την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Κένι Νταλγκλίς. Ο τελευταίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην αναμέτρηση της Κυριακής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο. Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση προπονητή από τους «κόκκινους» χωρίς να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στον Ρόι για τις προσπάθειές του τους τελευταίες έξι μήνες, αλλά και οι δύο πλευρές πίστεψαν πως είναι προς όφελος του συλλόγου να αποχωρήσει από τη θέση του προπονητή. Του ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό για το μέλλον».

Ο απερχόμενος τεχνικός με τη σειρά του είπε: «Ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα να μου ζητήσουν να προπονήσω τη Λίβερπουλ. Θα ήταν τιμή για κάθε προπονητή να βρίσκεται στον πάγκο ενός συλλόγου με τόσο μεγάλη ιστορία και τόσο φανταστικούς φιλάθλους. Η Λίβερπουλ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες παγκοσμίως. Οι τελευταίοι μήνες αποτέλεσαν για μένα τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να αφήσω το στίγμα μου στην ομάδα, που δεν είχα τη δυνατότητα να φέρω παίκτες στη μεταγραφική περίοδο και δεν μπόρεσα να αποτελέσω μέρος της διαδικασίας ανοικοδόμησης της Λίβερπουλ. Η ομάδα διαθέτει μερικούς παίκτες σπουδαίας κλάσης, με τους οποίους ήταν χαρά μου να συνεργαστώ και εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν. Ευχαριστώ όλους αυτούς με τους οποίους είχαμε στενή συνεργασία για την πίστη και τη συμπαράστασή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Και, τέλος, φυσικά ευχαριστώ τον κόσμο της Λίβερπουλ. Το πάθος και η αφοσίωσή τους στην ομάδα θα φέρει τη Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή».

Αναφορικά με την ανάληψη των καθηκόντων προπονητή από τον Κένι Νταλγκλίς,. Ο Τζον Χένρι είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφώνησα να βγει μπροστά και να αναλάβει την ομάδα ξεκινώντας από τον αγώνα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο ‘Ολντ Τράφορντ’ και μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Κένι δεν είναι απλώς ένας παίκτης-θρύλος της ομάδας, είναι ο τρίτος από τους πιο πετυχημένους προπονητές μας. Είμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες που αποφάσισε να αναλάβει την ομάδα στα μέσα της σεζόν».

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Τομ Γουέρνερ, τόνισε: «Κανένας από όσους ενδιαφέρονται για αυτό το μεγάλο σύλλογο δεν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που εξελίσσεται η φετινή σεζόν και εξετάσαμε λύσεις για να δούμε τι είναι καλύτερο προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά. Ο Κένι θα φέρει στην ομάδα μεγάλη εμπειρία και θα βοηθήσει με τις προπονητικές και τις ηγετικές του ικανότητες στο υπόλοιπο της περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: