Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Έστω και με πέναλτι…

Με πέναλτι του Φάμπρεγκας στο 90’ κατάφερε να ισοφαρίσει η Άρσεναλ την Λιντς στο «Έμιρεϊτς» (1-1) και να στείλει τις δύο ομάδες να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους σε επαναληπτικό στο «Έλαν Ρόουντ». Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί ομοίως με πέναλτι του Σνόντγκρας στο 55’.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έχασε σωρεία ευκαιριών να φύγει νικήτρια με την πρόκριση στο χέρι. Οι 23 τελικές έναντι 6 της Λιντς και η κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 63% είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν το χειροκρότημα της εξέδρας καταφέρνοντας να στείλουν τον αγώνα στον επαναληπτικό παρόλο που βρίσκονται μία κατηγορία πιο κάτω. Η άμυνά της έπαιξε με αλληλοκάλυψη και πάθος, ενώ είχε σε μεγάλη μέρα και τον «κέρβερο» της εστίας Κάσπερ Σμάιχελ.

Ο Ροζίτσκι μόλις στο 8’ βρήκε τον Αρσάβιν που σούταρε με τον Δανό γκολκίπερ να κάνει την πρώτη του απόκρουση νωρίς νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι καλύπτοντας πολύ καλά τους κενούς χώρους δεν άφησαν τους γηπεδούχους να αρχίσουν από νωρίς το «σφυροκόπημα» που ήρθε από το 25 και μετά στο πρώτο ημίχρονο με τους Αρσάβιν, Σαμάκ, Ντενίλσον και Μπέντνερ να βλέπουν τις προσπάθειές τους να αποκρούονται από τον Σμάιχελ εντυπωσιακά.

Επιθετικά η Λιντς δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο όμως στο δεύτερο το έκανε και μάλιστα αποτελεσματικά στην πρώτη της φάση στην εστία. Ο Γκραντέλ ντρίμπλαρε τον Ντενίλσον που τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Σνόντγκρας ανέλαβε στην εκτέλεση στο 55’ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το ανέλπιστο 1-0.

Οι «κανονιέρηδες» κάπου εκεί κατάλαβαν ότι το παιχνίδι σοβαρεύει και η πρόκριση μπορεί να χαθεί και ανέβασαν κάθετα την απόδοσή τους. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα χάθηκαν πολλές ευκαιρίες με τους αντίπαλους αμυντικούς και τον Σμάιχελ να διώχνουν με πόδια και με χέρια με αυτοθυσία την μπάλα σε κάθε φάση.

Δύο φορές ζήτησε πέναλτι η Άρσεναλ και η τρίτη ήταν η φαρμακερή, όταν ο διαιτητής στο 90’ είδε το τράβηγμα του Πάρκερ στον Γουόλκοτ με τον Φάμπρεγκας να στήνει την μπάλα στα 11 βήματα και να την στέλνει από εκεί στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.


Συνθέσεις Ομάδων

Άρσεναλ: Στσέζνι, Σκιλασί, Τζουρού, Έμπουε, Γκιμπς, Ροζίτσκι (79’ Βέλα), Ντενίλσον, Σονγκ (59’ Φάμπρεγκας), Αρσάβιν, Σαμάκ (68’ Γουόλκοτ), Μπέντνερ

Λιντς: Σμάιχελ, Κόνολι, Μπρους, Πάρκερ, Ο’Μπράιαν, Γκράντελ (Χιουζ 91΄), Χόουσον, Τζόνσον, Μπέτσιο (85’ Σόμα), Γουότ (76’ Μπρόμπι), Σνόντγκρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: