Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Έστω και δύσκολα, τα φαβορί θα νικήσουν

Οι αγώνες για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας κρύβουν κινδύνους για τις ομάδες της Premier League, που ίσως ξεκουράσουν κάποιους βασικούς παίκτες, αλλά ο Andy Gray πιστεύει ότι τα φαβορί δεν θα πέσουν θύματα έκπληξης. Ο έμπειρος σχολιαστής καταθέτει τα προγνωστικά του για το ελληνικό blog της Betfair, τονίζοντας ότι τόσο η Arsenal όσο και η Newcastle και η Everton θα πάρουν τη νίκη και την πρόκριση. Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες του FA Cup στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Arsenal - Leeds

Πέρσι η Leeds προκάλεσε σοκ σε όσους είχαν ποντάρει υπέρ της Manchester United, κερδίζοντας 1-0 στο Old Trafford για τον 3ο γύρο του FA Cup. Μπορεί να έχει χάσει τον Jermain Beckford, τον σκόρερ εκείνου του νικητήριου γκολ, αλλά η ομάδα του Simon Grayson είναι ισχυρότερη από ό,τι πριν ένα χρόνο. Συνεπώς, το ερώτημα είναι αν μπορεί να ξανακάνει την έκπληξη.

Με απόδοση 12,50 στο ανταλλακτήριο της Betfair, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πιθανό. Στα παιχνίδια του FA Cup αυτό το Σαββατοκύριακο, τα οποία περιλαμβάνουν συλλόγους της Premier League, πολλά θα εξαρτηθούν από την ενδεκάδα που θα επιλέξουν οι προπονητές των μεγάλων ομάδων. Ο Arsene Wenger δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει νεαρούς παίκτες όποτε χρειάζεται. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Arsenal έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα, αλλά και με τον ημιτελικό του Carling Cup στον ορίζοντα, μπορεί να βάλει μέσα τους «μικρούς».

Η Leeds θα έχει μια πιθανότητα στο Emirates. Πρόσφατα είχε ένα σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι απέναντι στους Gunners. Ο Robert Snodgrass είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, που μπορεί να προβληματίσει τους γηπεδούχους, αλλά η Arsenal ξεχειλίζει από ποιότητα. Όποιους κι αν παρατάξει ο Wenger, δεν βλέπω άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη των γηπεδούχων. Δεν θα είναι εύκολη πάντως, γι' αυτό μην περιμένετε κάποιον διασυρμό.

Φέτος η Arsenal με έχει εντυπωσιάσει. Παραμένει επιρρεπής σε αμυντικά λάθη κάπου - κάπου, αλλά παίζει πιο «ευθύ», άμεσο ποδόσφαιρο στην επίθεση, όπως απέδειξε και η νίκη 3-1 επί της Chelsea. Πιστεύω πως είναι η ισχυρότερη ομάδα που είχε ο Wenger εδώ και χρόνια.

Με τις παρούσες αποδόσεις, η Leeds ίσως ελκύσει κάποιους που πιστεύουν στη μαγεία του FA Cup, αλλά οι Gunners είναι σαφώς ανώτεροι και θα ποντάρω στην πρόκρισή τους.

Προτάσεις:
Υπέρ στην Arsenal για νίκη με ακριβές σκορ 2-1 @ 10,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο Over 2,5 γκολ @ 1,55 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες @ 1,97 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Stevenage - Newcastle

Με τους γηπεδούχους να ανταλλάσσονται προς 6,60, οι παίκτες της Betfair δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πέρα από νίκη της Newcastle, αλλά θα πρέπει να θυμούνται την προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων.

Ήμουν παρών στο παιχνίδι τους το 1998, όταν η Stevenage είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1, οδηγώντας το ζευγάρι σε δεύτερο αγώνα, στον οποίο πάλεψε δυνατά στο St James Park αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1.

Μπορεί να επαναλάβει ανάλογο κατόρθωμα και φέτος; Εν ολίγοις, όχι. Είμαι όμως σίγουρος ότι μπορεί να δυσκολέψει τους φιλοξενούμενους. Ο Alan Pardew θα πάρει στα σοβαρά αυτό το παιχνίδι, γιατί το τελευταίο που θα θέλει είναι να πέσει θύμα έκπληξης στο FA Cup, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν σημαντικό ρόλο, εφόσον υπάρχει βροχή, αέρας ή κρύο. Ωστόσο, η Newcastle ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει. Με τους Joey Barton και Kevin Nolan στα χαφ και με τον φορμαρισμένο Shola Ameobi στην επίθεση στη θέση του τραυματία Andy Carroll, οι φιλοξενούμενοι είναι σε θέση να κερδίσουν τις μονομαχίες σώμα με σώμα. Πέρσι στην Championship απέδειξαν ότι ξέρουν πώς να λυγίζουν αντιπάλους που έχουν χαμηλότερη ποιότητα αλλά δείχνουν μεγάλη αποφασιστικότητα. Γι' αυτό, ποντάρω υπέρ της Newcastle για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον 4ο γύρο.

Προτάσεις:
Υπέρ στη Newcastle @ 1,63 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στη Newcastle για νίκη με ακριβές σκορ 0-2 @ 8,40 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στη Newcastle για να μη δεχθεί γκολ @ 2,52 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Sheffield United - Aston Villa: Και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις κατηγορίες τους, αλλά η Villa φτάνει σ' αυτή την ενδεχομένως «ύπουλη» αναμέτρηση έπειτα από μια σπουδαία ισοπαλία με την Chelsea. Υπέρ στην Aston Villa @ 2,18. Υπέρ στην Aston Villa για νίκη με ακριβές σκορ 0-1 @ 8,00.

Blackburn Rovers - Queens Park Rangers: Με την QPR στην κορυφή της Championship και την Blackburn να κατρακυλά, ίσως κάποιοι νομίσουν ότι «μυρίζει» έκπληξη. Εγώ διαφωνώ. Υπέρ στην Blackburn @ 2,00. Υπέρ στην Blackburn για νίκη με ακριβές σκορ 1-0 @ 7,60.

Scunthorpe - Everton: Η Scunthorpe είναι προτελευταία στην Championship και δε νομίζω ότι θα μπορέσει να σταματήσει την παλιά μου ομάδα. Υπέρ στην Everton @ 1,72. Υπέρ στην Everton για νίκη με ακριβές σκορ 1-2 @ 8,00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: