Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Διψά για επιστροφή στις νίκες

Ο ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη απώλεσε σημαντική ευκαιρία να εδραιώσει την παρουσία του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και παράλληλα να μην επιτρέψει της αύξηση της απόστασης από τους δυο πρώτους. Ωστόσο, το... απευκταίο έγινε στενεύοντας ακόμη περισσότερο τα - όποια - στενά περιθώρια αποτυχίας. Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, το αρνητικό κλίμα υποχωρεί μόνον όταν η εκάστοτε ομάδα επιστρέψει στις επιτυχίες.
Στην περίπτωση του «Δικεφάλου» η ευκαιρία του δίνεται στον Κυριακάτικο εντός έδρας αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Αντίπαλος διόλου ευκαταφρόνητος, με σημαντικό κυρίαρχο χαρακτηριστικό την καλύτερη και κυρίως πιο αποτελεσματική παρουσία του μακριά από την Αρκαδία.
Σ' ότι έχει να κάνει με το «πλούσιο» απουσιολόγιο του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στις Σέρρες, ο Μάκης Χάβος μετράει δυο απουσίες και μια επιστροφή. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι και πάλι παρών αφού εξέτισε την ποινή του αλλά τη θέση του παίρνει ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Εκτός, και μάλλον έχοντας πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση με τον «Δικέφαλο» στο στήθος, τέθηκε ο Φρανσίσκο Ζουέλα. Ο Ανγκολέζος, πέραν του ότι υπέστη υποτροπή στη θλάση που τον ταλαιπωρούσε από τις 5 Δεκεμβρίου στον αγώνα με την ΑΕΛ στη Λάρισα αλλά επί προσθέτως για πρώτη φορά εισακούστηκε από τους διοικούντες η - πολλάκις από τον Αύγουστο και μετά ειπωμένη - διάθεσή του ν' αποχωρήσει.
Ο ίδιος, αιτιολογούσε τη θέση του αυτή επειδή δεν καταλάμβανε θέση βασικού. Ο ΠΑΟΚ ανταποκρίνεται πλέον θετικά συνυπολογίζοντας το σημαντικό ύψος της αμοιβής του και τη συχνότητα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει φέτος, σε συνάρτηση με τις όχι και τόσο καλές σχέσεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό με τον εκπρόσωπό του. Οι συζητήσεις συναινετικού διαζυγίου ξεκίνησαν και παρότι δεν έχουν ευοδωθεί ακόμη λόγω λεπτομερειών (αποζημίωση, ρήτρα κλπ) εκφράζεται αμοιβαία αισιοδοξία πως θα ολοκληρωθούν αισίως στο άμεσο μέλλον.
Κάτι καινούριο δεν υπάρχει στον ορίζοντα και για άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν λάβει ενημέρωση από την ΠΑΕ πως το μέλλον τους δε βρίσκεται στην Τούμπα. Σ' ότι αφορά τον άλλο ποδοσφαιριστή του ίδιου ατζέντη, ο Ανίς Μπουσαϊντί, τραυματίας από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκμηδένισε την προοπτική άμεσης αποχώρησής του μεταφέροντας το ενδιαφέρον για σχετικές εξελίξεις στο προσεχές καλοκαίρι.
Εκτός παραμένει και ο Ιβιτς. Ο Σέρβος ξεκίνησε τρέξιμο αλλά απέχει από την ημερομηνία επιστροφής του, όπως και ο Βιτόλο. Για τον Ισπανό, τα νεότερα προέρχονται από την Ισπανία. Εκεί όπου μετέβη ο γιατρός της ομάδας για να τον εξετάσει και να διαπιστώσει με ανακούφιση πως η μόλυνση στο πρόσφατα εγχειρισμένο γόνατό του δεν πρόλαβε να επεκταθεί. Η περιοχή της επέμβασης καθαρίστηκε και ο χρόνος για την αποθεραπεία κι επιστροφή του μετράει και πάλι από την αρχή. Μαλεζάς και Μουσλίμοβιτς είναι μάλλον έτοιμοι, υπάρχει πάντα όμως το χρονικό διάστημα της απουσίας τους από τη δράση που δεν μπορεί να μην τους έχει επηρεάσει.
«Καθαρές» βγήκαν και οι εξετάσεις των Κριστιάνο - Ελ Ζαρ όμως τα ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία - περί πρόθεσης να επικαλεστούν αναληθή τραυματισμό - «υποχρεώνουν» την κατάσταση να οδηγηθεί σε εκτόνωση μέσα από την πάροδο του χρόνου. Πάντως, πολύ δύσκολα φαίνεται να συμπεριληφθούν στην αποστολή που θα προκύψει αύριο, αφού υπολείπονται των συμπαικτών τους και σε αριθμό προπονήσεων.  
Μ' αυτά και μ' αυτά η τεχνική ηγεσία, σύμφωνα και μ' όσα έδειξε στη σημερινή προπόνηση προσανατολίζεται στην επιστροφή του 4-2-3-1 με σημαντικές τροποποιήσεις. Κάτι που δε φαίνεται ν' αλλάζει είναι η παρουσία του Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μεταφέρεται δεξιά, όπως δηλαδή τελείωσε τον αγώνα της Τετάρτης, με τον Λίνο να επιστρέφει αριστερά. Ο Βραζιλιάνος με κακή εμφάνιση στις Σέρρες που ίσως δε σχετίζεται αποκλειστικά με τον πειραματισμό και τη μεταφορά του στη θέση του αριστερού χαφ αλλά περισσότερο έχει να κάνει με τη μακρόχρονη απουσία του, γυρίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ανάμεσά τους θα ξανασμίξουν - για πρώτη φορά μετά τα περυσινά πλέι οφ - οι Μπρούνο Τσιρίλο, Μίρκο Σαβίνι.
Η απόδοση του προσφάτως αφιχθέντα Τσουκαλά στην παρθενική του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ ικανοποίησε και δικαιωματικά ανανεώνει την παρουσία του στο πλευρό του Πάμπλο Γκαρσία. Τρίτο μέλος της παρέας στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Γιώργος Φωτάκης. Δεξιά προοριζόταν να ξεκινήσει ο Σαλπιγγίδης αλλά ένα κρύωμα τον κράτησε εκτός προπόνησης με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να τον αντικαθιστά. Πάραυτα ο διεθνής επιθετικός υπολογίζεται κανονικά. Αριστερά γυρίζει ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή θα βρίσκεται ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Στο μεταξύ, νέες τοποθετήσεις εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων επενδυτών είδαν το φως της δημοσιότητας περί των εν γένει προθέσεών τους, αλλά μέχρι το φημολογούμενο ενδιαφέρον να καταλήξει οριστικά, οτιδήποτε άλλο μάλλον εκνευρισμό προκαλεί και τίποτα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: