Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ένα παραπάνω

Στο άδειο Καραϊσκάκη και υπό το βλέμμα του Άλμπερτ Ριέρα, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-1 τη Μπέσα και σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μετά από ένα κακό και σχετικά ανόρεκτο πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν στην επανάληψη, οπότε και πέτυχαν όλα τους τα γκολ. Πέρα από την ανεβασμένη διάθεση, βρήκαν λύσεις επιθετικά, ενώ η αλβανική ομάδα κατέρρευσε στο τελευταίο 20λεπτο.

Ντουντού και Μαρέσκα πέτυχαν από δύο γκολ και οι Ντάρμπισιρ, Φετφατζίδης από ένα. Ο Άγγλος μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο και ήταν από τους καλύτερους μαζί με τον Κέβιν Μιραλάς.

Πλέον, την ερχόμενη Πέμπτη (29/7) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μακάμπι στο Καραϊσκάκη και πάλι χωρίς τον κόσμο του, ενώ μια εβδομάδα μετά (5/8) θα δώσει τον επαναληπτικό στο Τελ Αβίβ.

Έκπληξη με Πάρντο

Όπως αναμενόταν, ο Έβαλντ Λίνεν έδωσε φανέλα βασικού στον Όλοφ Μέλμπεργκ, ενώ έκανε και μια έκπληξη, με τον Ούρκο Πάρντο να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια και τον Αντώνη Νικοπολίδη να μένει στο πάγκο.

Από εκεί και πέρα, στο 4-2-3-1 δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Αλβανίας, με τον Ντιόγκο να είναι στην κορυφή της επίθεσης, τον Όσκαρ σε ελεύθερο ρόλο και τους Ζαϊρί (δεξιά), Μιραλάς (αριστερά) στα άκρα.
Κακό 45λεπτο

Από τα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας ωστόσο, η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Με τη Μπέσα να έχει κλειστεί για τα καλά και τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν και την… σούπερ διάθεση, όλο το πρώτο μέρος κύλησε σε πολύ χαμηλό τέμπο.

Ο Λίνεν φώναζε στους παίκτες του να βγουν από τα άκρα, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά ο Ολυμπιακός, που είχε για πιο ορεξάτους παίκτες τον Ντουντού και τον Μιραλάς. Ακόμη και αυτοί πάντως, είχαν λανθασμένες επιλογές, ενώ η μπάλα δεν περνούσε με τίποτα από τον άξονα.

Μοιραία, το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάτι αξιόλογο, με τον Ολυμπιακό να είναι φλύαρος, αναποτελεσματικός και να μη μπορεί να «ανοίξει» την αντίπαλη άμυνας.

Αλλαγές και γκολ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Λίνεν αποφάσισε να αλλάξει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Οι Ζαϊρί και Όσκαρ που δεν φάνηκαν στο πρώτο μέρος έμειναν στα αποδυτήρια, για να περάσουν στο γήπεδο ο Ντάρμπισιρ και ο Μήτρογλου.

Ο Άγγλος πήγε σε θέση έξω αριστερά (με εντολή να κλείνει προς τα μέσα και να γίνεται δεύτερος φορ), ο Μιραλάς μετατέθηκε δεξιά και ο Ντιόγκο γύρισε μερικά μέτρα πίσω, για να παίξει φουνταριστός ο Μήτρογλου.

Πριν πάντως, περάσουν τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Ντουντού άνοιξε το σκορ (46’) με δεξί σουτ έξω από την περιοχή. Άμεσα, όμως, ήρθε η απάντηση της Μπέσα. Στο 48’ ο Λαζαρέφσκι με καταπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ νίκησε τον Πάρντο και έγραψε το 1-1.

Οι αλλαγές στην επίθεση βελτίωσαν αρκετά τον Ολυμπιακό, καθώς απέκτησε μεγαλύτερη κίνηση. Γενικότερα, όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν την απόδοσή τους, είχαν ορισμένα εκρηκτικά διαστήματα, έβαλαν γκολ και έχασαν ευκαιρίες.

Με Ματ και Μιραλάς

Το 2-1 έγινε στο 53’ με τον Ντάρμπισιρ να πιστοποιεί για μια ακόμη φορά πως είναι γεννημένος σκορ, καθώς με έξυπνο δεξί πλασέ έξω από περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπακάι.

Ο Άγγλος είχε αρκετά καλή απόδοση, όπως και ο Μιραλάς. Οι δύο τους είχαν την εντολή να κινούνται ελεύθερα και να αλλάζουν θέσεις, κάτι που συνέβη και με τον Φετφατζίδη, που πήρε μια ακόμη ευκαιρία αντικαθιστώντας τον Ντιόγκο (69’).

Απ’ τη συνεργασία Ματ και Μιραλάς, ο τελευταίος ήταν άτυχος στο 66’, αφού το πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Τα γκολ πάντως, δεν άργησαν να έρθουν, αφού ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ως το φινάλε και ενώ οι παίκτες της Μπέσα ξέμεναν πια και από δυνάμεις.

Στο 75’ ο Μιραλάς ήταν δημιουργός με μια ωραία σέντρα από δεξιά και τον Μαρέσκα αφρούρητο να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ τέσσερα λεπτά μετά (79’), μετά από φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή, ο Ντουντού σε κενή εστία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (4-1).

Μέχρι τέλους

Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα να κυνηγούν τα γκολ και μοιραία το σκορ σταμάτησε στο 6-1. Μπορεί ο Μήτρογλου να έχασε δύο… άχαστα, όμως, Φετφατζίδης και Μαρέσκα δεν λάθεψαν.

Ο μικρός που κερδίζει την εμπιστοσύνη του Λίνεν με ωραίο ατομική ενέργεια και αριστερό πέτυχε το παρθενικό του γκολ (88’) με τη πρώτη ομάδα, ενώ ο Ιταλός σε ρυθμούς προπόνησης στο 90’ πλάσαρε τον Μπακάι.
Διαιτητής: Λι Πρόμπερτ (Αγγλία)
Κίτρινες: Αλίγιου, Πότσι, Οσμάνι, Γιακούπι

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί (46΄ Ντάρμπισιρ), Μιραλάς, Όσκαρ (46΄ Μήτρογλου), Ντιόγκο (69΄ Φετφατζίδης)

ΜΠΕΣΑ: Μπακάι, Αλίγιου, Γιακούπι (76΄ Χότζα), Λαζαρέφσκι, Φερίζοβιτς, Χατζιμπούλιτς, Πότσι, Ντάμπι (71΄ Στίνι), Τσικαλέσι (84΄ Τράγκαϊ), Ντος Σάντος, Οσμάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: