Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Τον πρώτο λόγο έχει η Ρωσία»

«Τον πρώτο λόγο έχει η Ρωσία»
Αν μη τι άλλο, είναι ειλικρινής… Ο Βρετανός σχολιαστής, Τζον Χελμ, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο έδωσε προβάδισμα στη Ρωσία έναντι της Ελλάδας στο ματς του Σαββάτου. «Αν σε κάτι μπορεί να ποντάρει η Ελλάδα, είναι πως τουλάχιστον σε αυτή τη διοργάνωση καταφέρνει να σκοράρει», τόνισε. Τι είπε για την εθνική Αγγλίας και τα φαβορί της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, ο Τζον Χελμ, που στη διάρκεια της καριέρας του έχει καλύψει 9 Μουντιάλ και 10 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, μίλησε για:

-την αποψινή αναμέτρηση μεταξύ Αγγλίας και Σουηδίας: «Η Σουηδία πάντα δημιουργούσε προβλήματα στην Αγγλία, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε. Φαίνεται να υπάρχουν κάποια εσωτερικά προβλήματα στους αντιπάλους, που έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Ίσως είναι η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτή την αρνητική παράδοση. Δεν μου άρεσε η εικόνα της Αγγλίας στην πρεμιέρα απέναντι στη Γαλλία. Αμυντικά πήγαμε καλά, αλλά επιθετικά χρειάζεται πολλή δουλειά. Αυτό βέβαια χρειάζεται χρόνο».

-την έλλειψη πίεσης για την εθνική Αγγλίας: «Η Αγγλία έχει πάει στο Euro 2012 χωρίς μεγάλες προσδοκίες, καθώς έχασε σημαντικούς παίκτες με τραυματισμούς πριν το τουρνουά. Ούτε ο Ρόι Χότζον έχει δεχτεί σκληρή κριτική. Το αποκαλούμε ‘μήνα μέλιτος’. Όλοι του δίνουν χρόνο γιατί σε τόσο λίγο διάστημα δεν έχει περιθώρια να αλλάξει πολλά. Δεν έκανε το λάθος του Καπέλο του 2010, δεν έχει κρατήσει πολύ καιρό στην προετοιμασία τους παίκτες, αλλά τους έχει πιο χαλαρούς».

-την παρουσία της Ελλάδας: «Στο πρώτο παιχνίδι η Ελλάδα έδειξε ψυχικές δυνάμεις επιστρέφοντας στο ματς απέναντι στην Πολωνία. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα πως η Ρωσία δεν έχει τον πρώτο λόγο. Έχει δείξει πολύ δυνατή με τον Τζαγκόεφ να είναι πολύ επικίνδυνος και τον Αρσάβιν να παρουσιάζει πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είδαμε στην Αγγλία με την Άρσεναλ. Αν σε κάτι μπορεί να ποντάρει η Ελλάδα, είναι πως τουλάχιστον σε αυτή τη διοργάνωση καταφέρνει να σκοράρει, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί το 2008. Αυτή η ελληνική ομάδα είναι πιο επιθετική από ό,τι πριν τέσσερα χρόνια, με παίκτες όπως ο Σαμαράς, ο Γκέκας και ο Νίνης».

-τις εκτιμήσεις του για τα φαβορί του Euro 2012: «Πριν αρχίσει το τουρνουά εκτιμούσα πως θα το κατακτήσει η Γερμανία, αλλά αν μπορεί μία ομάδα να βάλει τέλος στην παράδοση που θέλει την ίδια εθνική να μην κατακτά δύο συνεχείς φορές το τρόπαιο, αυτή είναι η Ισπανία. Η Γερμανία έχει την τύχη να διαθέτει ένα πολύ δυνατό κέντρο και καλή επίθεση. Σκεφτείτε πως ακόμη δεν έχουμε δει παίκτες όπως ο Γκέτσε και ο Σούρλε. Η Ισπανία όμως είναι πολύ ισχυρή ομάδα, παρότι αγωνίζεται δίχως τον Πουγιόλ και τον Βίγια στη διοργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: