Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Σε οριακό σημείο, Σουηδία και Αγγλία!!

Η Σουηδία παραμένει αήττητη στα επτά παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει την Αγγλία σε τελική φάση διοργάνωσης και θέλει κάτι ανάλογο για να μείνει ζωντανή.
Κοντά στο θετικό αποτέλεσμα βρέθηκε η Σουηδία στην πρεμιέρα της στο Euro 2012 όπου προηγήθηκε αρχικά της Ουκρανίας. Παρόλα αυτά, το τέρμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που έγινε ο πρώτος σκόρερ της χώρας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν εμφανίστηκε αρκετό, με τους Σκανδιναβούς να γνωρίζουν την ήττα με 2-1.
Έτσι, η αναμέτρησή τους με την Αγγλία αποκτά χαρακτήρα τελικού, καθώς σε περίπτωση ήττας θα αποχαιρετήσουν πρόωρα τη διοργάνωση. Αν υπάρχει κάτι θετικό για την ομάδα του Έρικ Χάμρεν, τότε αυτό είναι η παράδοση.
Η Σουηδία έχει αντιμετωπίσει επτά φορές στο παρελθόν την Αγγλία σε τελικές φάσεις Euro ή Μουντιάλ, έχοντας πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες, χωρίς να έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα.
Από την πλευρά της, η Αγγλία καλείται να σπάσει την αρνητική παράδοση για να παραμείνει ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης. Ακόμα και με ισοπαλία όμως, θα διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο Σουηδός τεχνικός, θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, καθώς ο τραυματισμός του στο γόνατο δεν αποδείχθηκε σοβαρός. Στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να βρεθεί ο Γιόχαν Ελμάντερ αντί του Μάρκους Ρόσενμπεργκ που απογοήτευσε στην πρεμιέρα.
Στο κέντρο ο Άντερς Σβένσον λόγω εμπειρίας αναμένεται να ξεκινήσει αντί του Ράσμους Ελμ και θα συνεργαστεί μαζί με τον Κιμ Κάλστρομ στη δύσκολη θέση των αμυντικών χαφ.
Ο Ρόι Χόντγκσον για ακόμα ένα παιχνίδι δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο, Γουέιν Ρούνεϊ που θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με την Ουκρανία στην τελευταία αγωνιστική. Κατά τα άλλα, βασικός αναμένεται να είναι και πάλι ο Ντάνι Γουέλμπεκ με τον Άσλεϊ Γιάνγκ να βρίσκεται πίσω του και τους Τζέιμς Μίλνερ και Οξλέιντ – Τσάμπερλεϊν να είναι στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. 


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: