Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ώρες ευθύνης!!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στο στρατόπεδο του Άρη η απόφαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών Άρη να παραιτηθούν από το αξίωμα τους και να απέλθουν του δικαιώματος να θέσουν ξανά τους εαυτούς τους στην κρίση του εκλογικού σώματος. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των «κίτρινων» απέναντι στα στελέχη του απερχόμενου δ.σ., που κορυφώθηκαν με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης προκαλεί ένα «ντόμινο» εξελίξεων, που φέρνει πλέον στο προσκήνιο τις συνιστώσες εκείνες δυνάμεις που λογίζονταν ως «αντιπολιτευόμενες» του διοικητικού σκηνικού που ήταν διαμορφωμένο τα τελευταία χρόνια.

Σε τεντωμένο σχοινί

Αυτή τη στιγμή όμως στον Άρη δεν υπάρχουν περιθώρια για «εμείς» και «εσείς». Αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανείς και από όποιο μετερίζι μπορεί οποιοσδήποτε να βοηθήσει καλείται να συστρατευτεί υπό τη σκέπη του Άρη.

Με δεδομένες από χθες τις παραιτήσεις των Γρανούζη, Νικολαϊδη και Μποτζώρη ο Άρης πηγαίνει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της Κ.Μ.Α. της Πέμπτης με «ακέφαλο» το θεσμικό του όργανο, αφού λόγω των εκλογών τα δικαστήρια έχουν πάψει τη λειτουργία του και δεν μπορεί να οριστεί προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου. Στην Γ.Σ. θα οριστεί προεδρείο το οποίο θα επιμεληθεί των εργασιών και θα προκηρύξει τις εκλογές σε Κ.Μ.Α. και ΠΑΕ, την διενέργεια των οποίων θα αναλάβει προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Σε ότι αφορά τις αρχαιρεσίες του Φορέα υπάρχουν ήδη αρκετά μέλη τα οποία έχουν εκφράσει την επιθυμία να ζητήσουν την ψήφο των μελών και θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψει ένα διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει καθήκοντα.

Το ζητούμενο και το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι τι γίνεται με την ΠΑΕ. Πως θα στελεχωθεί ένα στιβαρό συμβούλιο, ευρύτερης αποδοχής, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα μιας υπερχρεωμένης εταιρίας, με στόχο να την βοηθήσει να αποφύγει τον γκρεμό ή την προσφυγή σε λύσεις όπως η εξαγορά Α.Φ.Μ., που θα «λυτρώσει» την εταιρία από τα χρέη (όχι όμως και εκείνους που διετέλεσαν σε επιτελικά πόστα τα τελευταία χρόνια), θα της κοστίσει όμως την απώλεια των όποιων περιουσιακών στοιχείων (Ρύσιο, ποδοσφαιριστές, εξοπλισμός κτλ.) και βεβαίως θα πλήξει ανεπανόρθωτα το γόητρο της.

Οι ενέργειες Σκόρδα



Αυτός που φαίνεται ότι επιθυμεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαμόρφωση των συνθηκών της επόμενης μέρας για τον Άρη είναι ο Λάμπρος Σκόρδας. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, που μετείχε ενεργά στην οργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και υπήρξε σφοδρός επικριτής των δ.σ. της ΠΑΕ και της Κ.Μ.Α., έχει αρχίσει έναν κύκλο επαφών με πρόσωπα από την ευρύτερη οικογένεια του Άρη, ώστε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους και να διαπιστώσει αν επιθυμούν να βοηθήσουν έμπρακτα, προσφέροντας χρήματα ή θέτοντας εαυτώ στις υπηρεσίες της ομάδας. Η σημαντικότερη επαφή του Σκόρδα χθες ήταν αυτή με τον Γιάννη Ιωαννίδη, με τον οποίο φέρεται να αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το πώς θα προκύψει μια βιώσιμη λύση για την επόμενη μέρα. Επικοινωνία υπήρξε επίσης με τον Αλέξη Αντωνιάδη, μέλος της «Γένεσις» και πρώην διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ, αλλά και με τον Γιάννη Βένο, πρόεδρο των βετεράνων του Άρη.

Επαφή με Γράντα

Ως γνωστόν ο Γιάννης Βένος έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Λάμπρο Γράντα, το πιο «βαρύ χαρτί» στην προσπάθεια αναζήτησης οικονομικών πόρων, με τον οποίο θα επιδιωχθεί μια ακόμη επαφή μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και αν προτίθεται να βοηθήσει. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει και ο Μιχάλης Ζορπίδης, που ως γνωστόν εδώ και καιρό συμμετέχει στις διοικητικές ζυμώσεις που «τρέχει» ο Γιάννης Βένος.

Από εκεί και πέρα, επαφές υπάρχουν από τον Λάμπρο Σκόρδα και με άλλες συνιστώσες δυνάμεις του Άρη, όπως τα μέλη του «Άρης Ενότητα», που αποτελούν μια «δεξαμενή» από την οποία θα μπορέσουν να αντληθούν στελέχη για να μετέχουν σε ένα οικουμενικό διοικητικό συμβούλιο για την ΠΑΕ, αλλά και για να κατέλθουν ενδεχομένως στις εκλογές για το δ.σ. της Κ.Μ.Α.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: