Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Euro 2012: Απίστευτο ρεκόρ από Τσάβι- Ρεκόρ και από Σίλβα!!

Ο μέσος της Ισπανίας, Τσάβι έκανε 127 σωστές πάσες στην αναμέτρηση απέναντι στην Ιρλανδία και ξεπέρασε τον Ρόναλντ Κούμαν της Ολλανδίας του 1992.
Στα βιβλία της ιστορίας των Euro μπήκε το όνομα του μέσου της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας, Τσάβι. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, ήταν από τους καλύτερους των «φούριας ρόχας» στη νίκη με 4-0 επί της Ιρλανδίας και αυτό αποδείχθηκε και από την στατιστική πλευρά.
Ο έμπειρος μέσος έκανε 136 πάσες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης εκ των οποίων οι 127 ήταν σωστές! Έτσι, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Ρόναλντ Κούμαν της Ολλανδίας του 1992 που είχε 117 σωστές μεταβιβάσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.
«Παίξαμε πολύ καλά και το παιχνίδι αυτό μας βοηθάει ψυχολογικά για τη συνέχεια. Είμαστε χαρούμενοι από το αποτέλεσμα. Βρεθήκαμε σε εξαιρετικό επίπεδο. Πλέον όλα εξαρτώνται από εμάς και αυτό είναι το σημαντικότερο. Μία νίκη επί της Κροατίας θα μας δώσει την πρώτη θέση, αλλά ακόμα και η ισοπαλία είναι αρκετή», είπε ο Τσάβι μετά το τέλος του παιχνιδιού.


Ρεκόρ και από Σίλβα

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του φετινού Euro που είχε συμμετοχή σε τρία διαφορετικά τέρματα έγινε ο Νταβίντ Σίλβα της Ισπανίας.
Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει δύο τέρματα σε μία αναμέτρηση μέχρι στιγμής (Άλαν Τζαγκόεφ, Μάριο Γκόμεζ, Νίκλας Μπέντνερ, Φερνάντο Τόρες, Μάριο Μαντζούκιτς, Αντρέι Σεφτσένκο), ωστόσο ο Νταβίντ Σίλβα της Ισπανίας, έγινε ο πρώτος που είχε συμμετοχή σε τρία τέρματα για φέτος.
«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι από την αρχή. Μου άρεσε αρκετά το τέρμα που πέτυχε. Μετά το παιχνίδι της Ιταλίας ακούστηκαν πολλά και είναι καλό το αποτέλεσμα για εμάς», είπε από την πλευρά του ο διεθνής μέσος.



πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: