Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Οι πρώτες εκτιμήσεις (του και για τον) Ζαρντίμ!!

Εχει δει αρκετά ματς του Ολυμπιακού (κυρίως από τα δύσκολα), αλλά σκοπεύει να δει και τα περισσότερα του ελληνικού πρωταθλήματος προκειμένου να καταλάβει το επίπεδο όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και του πρωταθλήματος. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Οι πρώτες εκτιμήσεις (του και για τον) Ζαρντίμ!
Μάλιστα για να έχει μία γνώμη για το επίπεδο της Λίγκας ρωτάει συνέχεια τι εντύπωση έχει κάνει ο Ζέκα του Παναθηναϊκού προκειμένου να καταλάβει και το επίπεδο των παικτών. Η άποψή του για τον Ζέκα τον οποίο ξέρει καλά είναι ότι πρόκειται για έναν μάλλον νορμάλ ποδοσφαιριστή που στην Μπράγκα δεν θα ήταν κατ’ ανάγκη βασικός.
Όταν λοιπόν ακούει την ίδια διαπίστωση και από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού καταλαβαίνει ότι είναι στο σωστό δρόμο. Όπως επίσης καταλαβαίνει ότι δεν έχει κάνει λάθος που έχει ξετρελαθεί με τον Μιραλάς. Δύο τρεις φορές έχει ρωτήσει «αυτός είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν» δείγμα της αγωνίας του για το αν θα τον έχει μαζί του και δείγμα της εκτίμησης που έχει σε αυτόν θεωρώντας πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ενδιαφερθεί για αυτόν κάποιος σοβαρός ευρωπαϊκός σύλλογος και να πληρώσει καλά.
Βεβαίως έχει και προβληματισμούς. Ενας φανερός είναι ο αριθμός των παικτών. Ξέρει ότι για να γίνουν τρεις τέσσερις προσθήκες ακόμη, πρέπει να φύγουν αρκετοί παίκτες και γνωρίζει ότι για να πει για κάποιον ότι πρέπει να φύγει θα πρέπει να έχει σίγουρη άποψη και προς το παρόν δεν την έχει. Ενας άλλος προβληματισμός που δεν είναι και τόσο φανερός, δεν το φωνάζει ακόμη δηλαδή ο Ζαρντίμ, αλλά οι ψαγμένοι στον Ολυμπιακό τον αντιλαμβάνονται είναι ότι στο μυαλό του έχει απόκτηση φορ. Και επειδή ο Ολυμπιακός έχει ήδη στο ρόστερ του τέσσερις (Τζεμπούρ, Μήτρογλου, Ντιόγο, Πάντελιτς) και ο Ζαρντίμ παίζει επίσης με έναν, αντιλαμβάνονται ότι με κάποιους δεν έχει ξετρελαθεί ή τέλος πάντων του λείπει κάποιο συγκεκριμένος τύπου φορ (π.χ. κάποιος πολύ γρήγορος).
Επίσης τον Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό δεν τον έχουν δει ιδιαίτερα ανήσυχο στο ενδεχόμενο να μην απαντήσει θετικά ο Μέλμπεργκ στην πρόταση ανανέωσης, αλλά ούτε και στο πιθανό πλέον ενδεχόμενο να πωληθεί ο Τοροσίδης. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι έχει κάτι στο μυαλό του και για τις δύο περιπτώσεις. Αντιθέτως φαίνεται ότι περισσότερο και από το δεκάρι, αυτό που του λείπει από τον περσινό Ολυμπιακό είναι ο Ορμπάιθ και ο Μακούν και για αυτό έχει ρίξει πολύ το βάρος στην απόκτηση αμυντικού χαφ και θεωρεί πολύ καθοριστική την επιλογή του παίκτη αυτού. Πάντως και αυτός έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τον Μανιάτη και τις πολλές δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: