Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τα μειωμένα έσοδα και ο προβληματισμός της διοίκησης!!

Τα οικονομικά της καινούργιας περιόδου, οι περιορισμένοι πόροι και τα αντίστοιχα μειωμένα προς το παρόν έσοδα, αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης του δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπου κυριάρχησε ο προβληματισμός για την αντιμετώπιση των αναγκών της ομάδας κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνονται εβδομάδα με την εβδομάδα λόγω της κρίσης. Η συζήτηση των μελών στο συμβούλιο είχε να κάνει με το ζήτημα αυτό που δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο και οι αναζητήσεις νέων πόρων δεν είναι πλέον ένα εφικτό ζήτημα, αφού ούτε νέες χορηγίες είναι εύκολο να αναζητηθούν ούτε νέες πηγές εσόδων επίσης μπορούν να εξοικονομηθούν.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν, μέσα από το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ: "Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Δ.Σ. της ΠΑΕ. Στο συμβούλιο συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Έγινε ενημέρωση των μελών για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της εταιρίας και πως θα διαμορφωθεί το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος. Συζητήθηκε διεξοδικά η διαφαινόμενη μείωση των εσόδων, από χορηγίες και τη μειωμένη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.
Αποφασίστηκε ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα γίνει ραντεβού με τον Ηλία Βιολίδη για να διαπιστωθεί σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για την αποπληρωμή οφειλών του τελευταίου ως τις 30/6.Αποφασίστηκε ότι στη νέα μπουτίκ εταίροι θα είναι οι Ζήσης Βρύζας και Στέφανος Σαράτσης, με διαχειριστή τον τελευταίο και παράλληλα θα υπογραφεί μνημόνιο εμπορικής συνεργασίας με την ΠΑΕ ώστε τα έσοδα να καταλήγουν στα ταμεία της. Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τις συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ και τέλος, έγινε αναφορά στις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε ο ΠΑΟΚ να είναι απολύτως εντάξει στον έλεγχο της UEFA στις 30/6".

Όχι στην μείωση

Η προοπτική αύξησης του αριθμού των ομάδων στην Σούπερ Λιγκ, μπορεί να είναι μικρή, γιατί αυτά δεν γίνονται επειδή κάποιοι έτσι το είδαν ένα πρωί, ωστόσο η πιθανότητα αυτή θα φέρει αναγκαστικά μείωση του ποσού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανά ομάδα. Τελευταία εκφράζεται και η άποψη πως λόγω της κρίσης η συνδρομητική τηλεόραση επιθυμεί να μειώσει και αυτή από την πλευρά της τα χρήματα που προσφέρει, κάτι που ο ΠΑΟΚ, όπως και οι άλλες ομάδες που μετέχουν στην κεντρική διαχείριση, δεν συμφωνεί γιατί απλά υπάρχει ένα συμβόλαιο που έχει τεθεί σε ισχύ.
Τα τηλεοπτικά είναι ένας από τους 3-4 βασικούς ετήσιους πόρους για κάθε ομάδα και αν στον τομέα αυτόν υπάρξει ανατάραξη και διαφοροποίηση τότε θα πρέπει να γίνουν πολλά ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να ορθοποδήσει η κάθε ομάδα. Αυτό θα εκφραστεί από την ΠΑΕ σε κάθε ενδιαφερόμενο και φυσικά στην όποια σύσκεψη της διοργανώτριας αρχής τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα.
Σε ότι αφορά τώρα τα οικονομικά, με το περιορισμένο αυτό μπάτζετ ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο και να προχωρήσει στην διαμόρφωση της ομάδας που θα τον στηρίξει στην καινούργια περίοδο. Ασφαλώς μια καλή μεταγραφή και δυο τρεις ακόμα που να δίνουν λύσεις είναι στις προτεραιότητες της ομάδας, όπως επίσης στις προτεραιότητες αυτές είναι και η σταδιακή ρύθμιση οφειλών προς παίκτες αλλά και προσωπικό που έχει μείνει πίσω στις καταβολές. Αυτό που έτσι κι αλλιώς αποτελεί έναν βραχνά είναι για την διοίκηση της ΠΑΕ μια βασική προτεραιότητα.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: