Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Με το… ένα πόδι στον τελικό η Μπόκα Τζούνιορς!

Η Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε με 2-0 την Ουνιβερσιδάδ της Χιλής στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες χάρη σε γκολ των Σαντιάγκο Σίλβα και Χουάν Σάντσεζ Μίνιο.
Κυριάρχησε απόλυτα και η Μπόκα θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει μεγαλύτερο σκορ. Πάντως πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα και βρέθηκε κοντά στην πρόκριση.
Από τα πρώτα λεπτά επέδειξαν την αποφασιστικότητά τους οι Αργεντινοί και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο δεκάλεπτο. Στο 15ο λεπτό ο Σίλβα άνοιξε το σκορ, αφού εκμαίευσε κατοχή σε επικίνδυνη θέση. Ακολούθησε το 2-0 του Μίνιο στο 55ο λεπτό, όταν πήρε ριμπάουντ και παραβίασε την εστία του Τζόνι Χερέρα.
Ιδιαίτερα κεφάτος ήταν και ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Από την πλευρά της, η Ουνιβερσιδάδ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 31ο λεπτό με τον Γκουστάβο Λορενζέτι, αλλά δεν δημιούργησε πολλούς κινδύνους.
Τα ξημερώματα της επόμενης Παρασκευής (22/06) θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός. Θυμίζουμε πως η Κορίνθιανς επικράτησε με 1-0 της Σάντος στον έτερο ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Μπόκα Τζούνιορς: Οριόν, Τσιάβι, Ρονκάγλια, Ινσαουράλντε, Μίνιο, Ρικέλμε, Ερβίτι, Σομόζα, Λεντέσμα (78’ Τσάβεζ), Σίλβα, Μόουτσε (80’ Τσβίταντις).
Ουνιβερδιδάδ της Χιλής: Χερέρα, Ασεβάδο, Ρόχας, Γκονζάλες, Λορενζέτι (81’ Ρουιντίαζ), Ντίαζ, Αράνγκουιζ, Ροντρίγκεζ (56’ Μαγκάλαες), Μένα, Φερνάντεζ, Ιτούρα (72’ Ουμπίγια).






πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: