Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Χατζηπαναγής: «Να μην δεχτεί γκολ η Ελλάδα»

Χατζηπαναγής: «Να μην δεχτεί γκολ η Ελλάδα»
Μία μέρα πριν την πιο κρίσιμη μάχη της Εθνικής και την αναμέτρηση με τη Ρωσία, ψάξαμε να βρούμε τον άνθρωπο που θα μπορούσε να μιλήσει και να αναλύσει τις δυο ομάδες.

Και ποιος άλλος αρμοδιότερος από τον Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή μίλησε στο sport-fm.gr για το μεγάλο παιχνίδι και χαρακτήρισε «κλειδί» για τη νίκη της Ελλάδας το να μην δεχτεί γκολ στην αρχή της αναμέτρησης και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, ώστε να γεμίσει με άγχος τους Ρώσους.

Συνέντευξη στον Άλκη Κακολύρη

Πώς κρίνετε μέχρι στιγμής την πορεία των δυο ομάδων στην διοργάνωση;
«Η Ρωσία έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ματς και ότι είναι το φαβορί του ομίλου. Ωστόσο, η ισοπαλία με την Πολωνία τούς έφερε στο σημείο να παίζουν ένα 'τελικό' με την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα 'τελικός'. Αν χάσουν μένουν εκτός διοργάνωσης. Στην Ρωσία ασκούν μεγάλη κριτική μέσα στη χώρα μετά το αποτέλεσμα με τους Πολωνούς. Είναι καλό για την Ελλάδα ότι θα έχουν άγχος οι Ρώσοι».

Πιστεύετε ότι μπορούν οι Ρώσοι να διαχειριστούν το άγχος τους;
«Θα υπάρχει άγχος για αυτό οι δικοί μας (Ελλάδα) πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Είναι 90 λεπτά και όσο περνάει η ώρα και μένει η ισοπαλία οι Ρώσοι θα αγχωθούν περισσότερο. Δεν πρέπει να δεχτεί γκολ η Ελλάδα. Αν είναι 0-0 το αποτέλεσμα, όλα γίνονται με ένα φάουλ, μία αντεπίθεση να μπει ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι η Εθνική. Αυτή είναι η άποψή μου και πιστεύω ότι όποιον και να ρωτήσετε το ίδιο θα πει».

Πού θα ποντάρουν οι δυο προπονητές για τη νίκη;
«Οι Ρώσοι θέλουν ένα γρήγορο γκολ, ενώ η Ελλάδα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και ό,τι γίνει. Οι προπονητές δεν ξέρω τι σκέφτονται, αλλά αν η Ελλάδα δεχτεί τέρμα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει ό,τι και στα παιχνίδια με Πολωνία και Τσεχία».

Τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει στη φιλοσοφία της Ρωσίας και η ομοσπονδία έχει επιλέξει να έχει στον πάγκο Ολλανδούς προπονητές; Σε τι αποσκοπεί αυτή η κίνηση της ομοσπονδίας;
«Παντού γίνεται αυτό και οι Ρώσοι πήραν αυτή την πατέντα. Η σχολή των Ρώσων μπορούσε να επιβάλει Ρώσο προπονητή. Από εκεί και πέρα ήθελαν να δοκιμάσουν να έχουν ξένο τεχνικό. Όταν ήμουν εγώ στην Σοβιετική Ένωση δεν υπήρχε καν ανάγκη για ξένο προπονητή, καθώς η ρωσική σχολή ήταν μέσα στις πέντε καλύτερες παγκοσμίως. Απλά όλα έχουν αλλάξει τώρα. Άλλαξαν πράγματα και στις ομάδες, με πολλούς ξένους παίκτες».

«Γνωρίζετε τον Όλεγκ Μπλαχίν. Πώς είναι σαν άνθρωπος; Μπορεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους παίκτες του; Μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω η Ουκρανία στην διοργάνωση;»
Είναι δραστήριο παιδί, νευρικός, φαίνεται και στον πάγκο και μπορεί να μεταδώσει την πείρα του για να δώσει καλά στοιχεία στους παίκτες. Φάνηκε και στο πρώτο ματς με την παρουσία του Σεφτσένκο. Ωστόσο, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο σαν ομάδα και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Δεν μου άρεσε πολύ η Ουκρανία. Είναι πιο καλή ομάδα η Ρωσία. Έχουν, όμως και τον κόσμο τους».

Μία πρόβλεψη για το παιχνίδι Ελλάδα Ρωσία;
«Πρόβλεψη δεν μπορείς να κάνεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι 'τελικό' και για τους δυο. Είναι πολύ δύσκολη η πρόβλεψη. Όποιος είναι καλύτερος και έχει και λίγη τύχη θα κερδίσει. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για την Ελλάδα».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη:




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: