Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Euro 2012: «Μάχη» πρόκρισης στο «Ντόνμπας»

Η Ουκρανία υποδέχεται τη Γαλλία σε ένα κατάμεστο «Ντόνμπας Αρένα» με στόχο τη νίκη που θα της δώσει και την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012.
Την πρώτη της νίκη στην ιστορία της σε μεγάλη διοργάνωση πήρε η Ουκρανία πριν από λίγες ημέρες όπου επικράτησε της Σουηδίας με 2-1 στο «Ολιμπίνσκι» με μεγάλη ανατροπή. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ήταν ο Αντρέ Σεφτσένκο που πέτυχε και τα δύο τέρματα των διοργανωτών.
Πλέον η ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν θέλει μία νίκη στα επόμενά της δύο παιχνίδια, για να πανηγυρίσει την πρόκριση και όπως είναι λογικό, όλοι στο στρατόπεδό της, θέλουν να «ξεμπερδεύουν» από νωρίς και μοναδικός στόχος είναι η νίκη επί της Γαλλίας στη «Ντόνμπας Αρένα».
Οι «τρικολόρ» από την πλευρά τους, έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με την Αγγλία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και πλέον θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στους διοργανωτές για να φτάσουν στην κορυφή και να έχουν στα χέρια τους την πρόκριση στην επόμενη φάση που θα έρθει ακόμα και με ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σουηδία.
Ο έμπειρος τεχνικός της Ουκρανίας, αναμένεται να διατηρήσει στον πάγκο τον ήρωα της πρώτης αγωνιστικής, Αντρέι Σεφτσένκο. Ο 35χρονος επιθετικός εμφανίστηκε κουρασμένος στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και ο Μπλαχίν σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει στο δεύτερο ημίχρονο, ανάλογα και με την εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Αντρέι Βορονίν να διατηρεί τη θέση βασικού. Τη θέση του Σεφτσένκο, αναμένεται να πάρει ο Ρουσλάν Ροτάν που θα προσθέσει ακόμα έναν μέσο στην ομάδα.
Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Λοράν Μπλαν δεν ρίσκαρε τη συμμετοχή του μέσου της Ρεν, Γιάν Εμβιλά στην αναμέτρηση με την Αγγλία και ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναμένεται να είναι βασικός παίρνοντας τη θέση του Αλού Ντιαρά στο κέντρο.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: