Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Στο πόδι» η πολωνική αστυνομία για το Ελλάδα-Ρωσία!!

«Στο πόδι» η πολωνική αστυνομία για το Ελλάδα-Ρωσία
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι πολωνικές αρχές καθώς υπολογίζεται ότι 20.000 Ρώσοι φίλαθλοι έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για την αναμέτρηση της εθνικής τους ομάδας με την Ελλάδα, το Σάββατο. Πρόκειται για τους διπλάσιους οπαδούς από αυτούς που βρέθηκαν στο ματς με την Πολωνία, στο πλαίσιο του οποίου οι δρόμοι της Βαρσοβίας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης από συγκρούσεις χούλιγκαν.

Την περασμένη Τρίτη Ρώσοι και Πολωνοί έκτος από τον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν μάχη σώμα με σώμα και στους δρόμους της πολωνικής πρωτεύουσας που είχε ως αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς, αλλά και 184 συλλήψεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν τους οργισμένους οπαδούς που από την πλευρά τους χρησιμοποιούσαν σαν πολεμοφόδια πέτρες και μπουκάλια.

Τα πολωνικά δικαστήρια σε δίκες-εξπρές έχουν ήδη καταδικάσει αρκετούς από τους ταραξίες, όμως πολύ από αυτούς αφέθησαν ελεύθεροι με αναστολή. Πολωνοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι ποινές ήταν αρκετά ελαστικές, ενώ ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Ράντεκ Σικόρσκι, έστειλε μήνυμα την Παρασκευή στους δικαστές να πατάξουν τον χουλιγκανισμό.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της πολωνικής οργανωτικής επιτροπής του Euro 2012, Μικολάι Πιοτρόφσκι, ανέφερε πως περίπου 20.000 Ρώσοι έχουν εισιτήρια για το Ρωσία-Ελλάδα, ενώ 3.000 ακόμα θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι σε άλλα μέρη της Βαρσοβίας όπως το «Fan Zone» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πρόσθεσε ότι η αστυνομία είναι έτοιμη για… κάθε σενάριο!


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: