Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τρεχάτε ποδαράκια, τους Ρώσους να προφτάσετε!!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει πως η Ελλάδα θα παίξει τα ...ρέστα της κόντρα στη Ρωσία, αν και στα προηγούμενα ματς έχασε τα περισσότερα από τα "χρήματα" που διέθετε μπροστά της.
Τρεχάτε ποδαράκια, τους Ρώσους να προφτάσετε!
Εντάξει, αυτοκριτική μπορεί να μην έκανε ο Φερνάντο Σάντος, αλλά τουλάχιστον ελπίδα διατηρεί μέσα του. Και οι διεθνείς δήλωσαν (άσχετα πόσοι πιστεύουν πραγματικά στο θαύμα και πόσοι όχι) ότι θα παλέψουν, θα μοχθήσουν και στο τέλος μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι στη Ρωσία.
Στο κάτω κάτω, ό,τι είχε να χάσει η Εθνική Ελλάδας το απώλεσε πρώτα στο χαμένο πέναλτι με την Πολωνία και κυρίως στο άθλιο παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία. Θα μπορούσε τώρα που μιλάμε να έχει 4 βαθμούς (3+1), αλλά στο σακούλι υπάρχει μόλις ένας. Οπότε στο ματς με τη Ρωσία μπορεί να παίζει τα ρέστα της, αλλά νωρίτερα έχει χάσει τα περισσότερα από τα «χρήματα» που διέθετε μπροστά της.
Ας είμαστε, λοιπόν, ρεαλιστές και προσγειωμένοι. Αν πριν από την έναρξη του Euro, πολύ περισσότερο μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής, έλεγε κάποιος ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να διεκδικήσει (μόνο με νίκη) την πρόκριση στους «8» κόντρα στη Ρωσία, οι 9 στους δέκα Ελληνες θα έλεγαν «να ζήσουμε, να το θυμόμαστε» και ο δέκατος μάλλον δεν θα είχε ιδιαίτερη... σχέση με το τόπι, οπότε το απόφθεγμα θα ήταν «τους έχουμε για πλάκα».
Δεν χρειάζεται δίπλωμα προπονητή για να διαγνώσει κάποιος ότι η εθνική ομάδα της Ρωσίας έχει περισσότερο ταλέντο από την ελληνική. Ούτε χρειάζεται να βάλεις σε λειτουργία τα μηχανήματα για να δεις ότι οι άνθρωποι τρέχουν και πολλές φορές απαιτείται λάσο για να τους πιάσεις. Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη δεδομένο που αρκετές φορές έχει καταγραφεί στο παρελθόν: όσο ταλέντο διαθέτει αυτή η σπουδαία σχολή, με άλλη τόση ανωριμότητα το έχει διαχειριστεί. Αλλωστε και από την Πολωνία οι Ρώσοι διαθέτουν σαφώς καλύτερη ομάδα, αλλά δεν τη νίκησαν...
Σε αυτή την -ούτως ή άλλως- πολύ δύσκολη αποστολή, για τους Ελληνες είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ξεκίνημα παρόμοιο με εκείνα απέναντι σε Πολωνία και Τσεχία, γιατί τολμώ να πω ότι το κοντέρ θα σπάσει. Αντίθετα, αν η ομάδα καταφέρει να παίξει σφιχτά και περιορίσει το ταλέντο των Ρώσων, ίσως κούτσου κούτσου πάει το ματς προς το τέλος, φορτωθούν κι αυτοί με άγχος και γίνει η δουλειά.
Απαιτούνται όμως πεντακάθαρο μυαλό, μηδέν στα χαρίσματα μπάλας και πολύ τρέξιμο ειδικά στα χαφ. Οταν λέω τρέξιμο, δεν εννοώ μόνο τον Μανιάτη (που έτσι κι αλλιώς ανεβοκατεβαίνει) και τον Καραγκούνη (που έτσι κι αλλιώς θα ξαναδώσει την ψυχή και όσες δυνάμεις έχει), αλλά τον τρίτο της παρέας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σάντος προσανατολίζεται στο να επαναφέρει τον Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή, όμως -αν τελικά το πράξει- καλό είναι ο Κώστας να προσπαθήσει (όσο μπορεί) να... θυμηθεί παλιά τρεξίματα. Γιατί με τα τωρινά του οι Ρώσοι θα περνάνε κι εμείς θα βγάζουμε φωτογραφίες...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: