Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ποιος θα το περίμενε από Ζεσουάλδο!

Μεγάλος προπονητής ο Φερέιρα. Με τεράστια εμπειρία. Και κόβει το μάτι του. Δεν είναι λίγα τα ταλέντα που έχει βγάλει στην καριέρα του. Αλλά την τελευταία του εισήγηση δεν την περιμέναμε!
Ποιος θα το περίμενε από Ζεσουάλδο!
Τι είδε, δηλαδή, ο Ζεσουάλδο από την παρουσία του Σαριέγκι και του Σπυρόπουλου τόσο καιρό που είναι στον Παναθηναϊκό και είπε στη διοίκηση να τους ανανεώσει τα συμβόλαια;
Μιλάμε για δύο παίκτες που όσα χρόνια παίζουν στην ομάδα είναι ...κάθε πέρυσι και καλύτερα. Τραγική χρονιά ο Βάσκος, απογοητευτικός για μία ακόμη σερί σεζόν ο Έλληνα αμυντικός. Παρόλα αυτά ο Φερέιρα ζήτησε από τον Αλαφούζο να τους κρατήσει στην ομάδα.
Και το φοβερό είναι ότι μιλάμε για δύο παίκτες που το συμβόλαιό τους λήγει. Δεν είναι, δηλαδή, ότι δεσμεύονται με την ομάδα η οποία πρέπει να τους πουλήσει για να τους ξεφορτωθεί. Ελεύθεροι είναι να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, αλλά ο Φερέιρα θέλει να τους "δέσει" με νέα συμβόλαια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προταθούν στους δύο παίκτες απολαβές 200.000 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή, αν συμφωνήσουν, οι πράσινοι θα δώσουν σώσουν συνολικά 400 χιλιάρικα για δύο παίκτες που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άμυνα του "τριφυλλιού".
Και ρωτάμε εμείς: Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε δύο ταλεντάκια από τις Ακαδημίες από το να ξοδέψει τόσο χρήμα, σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, για τον 34άρη Σαριέγκι και τον ασταθή Σπυρόπουλο;
Βέβαια, θα μας πείτε: Και πού ξέρεις εσύ, ρε σκύλε, ότι θα πουν "ναι" στην πρόταση του Παναθηναϊκού; Ήδη ο Βάσκος φαίνεται να έχει απαντήσει αρνητικά στους "πράσινους". Ψάχτηκε για την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο αλλά δεν του έκατσε από τη στιγμή που η Ένωση δεν πήρε αδειοδότηση και η ομάδα του Περιστερίου προτίμησε τον Λαζαρίδη και τον Ταυλαλίδη. Και τώρα θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του.
Όσο για τον Σπυρόπουλο; Κατά καιρούς έχει γραφτεί για προτάσεις από Ιταλία αλλά καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε ποτέ. Αφήστε που ήταν και μέγα πλήγμα για τον παίκτη το γεγονός ότι έμεινε εκτός Euro από τον Σάντος κάτι που έριξε κι άλλο τις μετοχές του. Ωστόσο, αυτό που εμείς σχολιάζουμε είναι η εισήγηση που του Φερέιρα για την παραμονή δύο παικτών που αποτελούν τα τελευταία χρόνια τη μόνιμη μουρμούρα της κερκίδας.
Η ευθύνη, βεβαίως, βαραίνει αποκλειστικά τον Πορτογάλο, οποίος υποτίθεται θέλει να ανανεώσει την ομάδα και να φτιάξει ένα νέο σύνολο. Εκτός αν ο Γιόσου μείνει στην ομάδα και τη δει στα γεράματα …Νέστα και ο Σπυρόπουλος θυμηθεί γιατί κάποτε ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για να τον αποκτήσει από τον Πανιώνιο. Λέτε να το δούμε κι αυτό;

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: