Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Πριγκίπισσα Γελένα

isinbayeva2.jpgΜπορεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου να... έσπασε την παράδοση και να έχασε μετά από πολύ καιρό τα πρωτεία της, παρόλα αυτά η Γελένα Ισινμπάγεβα φρόντισε με το 27ο παγκόσμιο ρεκόρ στο Γκόλντεν Λιγκ της Ζυρίχης να αποδείξει ότι η εμφάνιση στη Γερμανία ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Η Ρωσίδα επικοντίστρια κατέχει εδώ και χρόνια τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας του κόσμου και για φέτος, τουλάχιστον, θα απολαμβάνει και αυτόν της... πριγκίπισσας της Αστουρίας!

Συγκεκριμένα, η 27χρονη πρωταθλήτρια θα λάβει το βραβείο του Πρίγκιπα της Αστουρίας στην κατηγορία του αθλητισμού, μια διάκριση που αποτελεί την κορυφαία στην Ισπανία. Οι Ίβηρες δεν έδειξαν καμία ιδιαίτερη προτίμηση στα «δικά» τους παιδιά, αφού η Ισινμπάγεβα αναδείχθηκε νικήτρια με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Μάρτα Ντομίνγκεθ, η οποία έλαβε μόλις 9 ψήφους έναντι 20 της αντιπάλου της.

Το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο θα συνοδεύεται και από το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ, απονέμεται κάθε χρόνο σε οκτώ κατηγορίες (σ.σ επικοινωνία και ανθρωπισμός, επιστημονική και τεχνική έρευνα, κοινωνικές επιστήμες, τέχνες, γράμματα, διεθνής συνεργασία, ομόνοια, αθλητισμός) από τον Πρίγκιπα Φελίπε, που φέρει τον τίτλο του Πρίγκιπα της Αστουρίας.

Στο παρελθόν τον τίτλο είχαν λάβει ο πρωταθλητής της ποδηλασίας Λανς Άρμστρονγκ, η τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και οι αθλητές του στίβου, Καρλ Λιούις, Σεμπάστιαν Κόε και Χισάμ Ελ Γκουερούζ. Πέρυσι το βραβείο απονεμήθηκε στον Ισπανό τενίστα, Ραφαέλ Ναδάλ, το 2007 στον Γερμανό επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ενα, Μίκαελ Σουμάχερ, το 2006 στην εθνική μπάσκετ της Ισπανίας, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ το 2005 στον δις παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα, Φερνάντο Αλόνσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: