Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Κρ. Ρονάλντο: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκό!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ευχή να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ισπανίας και το Champions League έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στην «AS». Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε πως φέτος θα τον δούμε ακόμη καλύτερο από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει και δήλωσε πως χαίρεται πραγματικά το ποδόσφαιρο στην Μαδρίτη. Επίσης, ο 25χρονος παίκτης έπλεξε το εγκώμιο του Ραούλ και των Ιμπραΐμοβιτς, Ετό.

Το καλύτερο μέρος των δηλώσεων του Ρονάλντο:

Θα ήθελες να δώσεις μια υπόσχεση για τη φετινή σεζόν;

«Να κερδίσουμε τίτλους. Αυτό θέλουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό σου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

Απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κουρούνια είδαμε κάτι από αυτό πού περιμένουμε από τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

«Θα έχετε την ευκαιρία της σεζόν να δείτε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως τον έχετε συνηθίσει. Είμαι πολύ απαιτητικός με τον εαυττό μου και δουλεύω σκληρά για να αγωνίζομαι, όπως με έχετε συνηθίσει. Ο κόσμος με υποστήριζε και αυτό με βοήθησε πολύ».

Τι σου λείπει για να γίνεις ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θάμπωσε τον κόσμο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Κανείς δεν σου χάρισε τη «χρυσή μπάλα» και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της FIFA…

«Τίποτα δεν μου λείπει. Είμαι ο ίδιος Κριστιάνο, με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια επιθυμία να κερδίζω. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι 100% έτοιμος. Είναι θέμα και δουλειάς για να φτάσω στα δικά μου επίπεδα, τα οποία θα είναι υψηλότερα από ό,τι έχω δείξει μέχρι τώρα».

Σε έχει εκπλήξει ότι ο Ραούλ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, αν και είναι 32 ετών;

«Όχι. Δεν με εξέπληξε καθόλου. Ο Ραούλ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, η σημαία της ομάδας. Ο Ραούλ τα πάει καλά και είναι σύμβολο για τους οπαδούς. Είναι ο αρχηγός και αποτελεί παράδειγμα για όλους».

Χαίρεσαι το παιχνίδι εδώ στη Ρεάλ Μαδρίτης;

«Πολύ! Είναι μια ομάδα και ένας απίστευτος σύλλογος. Έχουμε ήδη δέκα παιχνίδια και προσαρμοζόμαστε όλο και περισσότερο. Διασκεδάζω πραγματικά εδώ. Παίζοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα».

Τι έχεις να πεις για τον Ιμπραΐμοβιτς; Είναι καλύτερος ή χειρότερος του Ετό;

«Πρόκειται για δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αλλά και οι δύο αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο»

Μπορείς να αντέξεις την πίεση στη Μαδρίτη;

«Ποια πίεση; Είναι κάτι καινούργιο για εμένα…».

Έχεις προσαρμοστεί στη ζωή της Μαδρίτης; Ζεις σε νέο σπίτι και οι «παπαράτσι» σε έχουν αφήσει μόνος σου…

«Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Έχω προσαρμοστεί στην εκπληκτική πόλη. Οι άνθρωποι της Μαδρίτης με δέχθηκαν πολύ καλά. Είμαι πολύ ευγνώμων…».

Τι σου λένε οι οπαδοί σε διάφορα εστιατόρια που πάς; Όλοι περιμένουν πολλά από εσάς.

«Μου λένε ότι έχουμε πολύ δρόμο. Επίσης, μου λένε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Αυτό με ενθαρρύνει για να παλέψω ακόμη περισσότερο».

Στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει λιγότερους χώρους από το αγγλικό. Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι πιο σκληρό από το αγγλικό;

«Είναι διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά και τα δύο είναι άκρως ανταγωνιστικά και φανταστικά».

Πιστεύεις ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε από τις αποχωρήσεις του Ρόμπεν και του Σνάιντερ;

«Πρόκειται για δύο σπουδαίους και τους εύχομαι πραγματικά κάθε επιτυχία στην Μπάγερν και την Ίντερ αντίστοιχα».

Ας μιλήσουμε για την Πορτογαλία. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εσένα. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην πατρίδα σου για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Δανία;

«Υπάρχει μεγάλη πίεση, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι φυσιολογικό με όλα όσα διακυβεύονται, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και θα προκριθούμε στη συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική».

Η Αργεντινή κινδυνεύει, επίσης, να μείνει εκτός της διοργάνωσης. Μια διοργάνωση χωρίς τον Κριστιάνο και τον Μέσι πως θα είναι;

«Είμαι σίγουρος ότι τόσο η Πορτογαλία όσο και η Αργεντινή θα δώσουν το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα το δείτε. Σίγουρα…»

Όταν ήρθες στη Μαδρίτη, ποιος σου έχει δώσεις τις καλύτερες συμβουλές;

«Από τότε που ήρθα στη Ρεάλ Μαδρίτης με έχουν βοηθήσει πολλοί άνθρωποι».

Πες μου τις τρεις ευχές για τη φετινή σεζόν στα «άσπρα»…

«Να γίνουμε πρωταθλητές Ισπανίας (πρωτάθλημα), πρωταθλητές Ευρώπης (Champions League) και Κυπελλούχοι Ισπανίας (Κύπελλο Ισπανίας)».

Πως σου έχει φανεί ο Φλορεντίνο Πέρεθ;

«Όποτε έχω μιλήσει μαζί του είναι χαλαρός. Είναι ο πρόεδρος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: