Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

"Πόλεμος" και προβληματισμός


Ντα Σίλβα και Μαζίνιο στην προπόνηση του Αρη Πόλεμος στις γειτονιές του Βόλου. Εικόνες εχθροπραξιών και ανταρτοπόλεμου εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Βόλου με τους Βολιώτες, οπαδούς του Ολυμπιακού να καταδιώκουν τους οπαδούς του Αρη, να προκαλούν σοβαρές ζημιές στο λεωφορείο της αποστολής της ομάδας και σε λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς των "κιτρίνων".

Τραγικές εικόνες στον φιλικό αγώνα του Αρη με τον Ολυμπιακού Βόλου με τα επεισόδια να ξεκινούν πριν τη σέντρα και τον διαιτητή να σφυρίζει νωρίτερα την λήξη του αγώνα. Οι παίκτες του Αρη φυγαδεύτηκαν από το γήπεδο κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι ανεγκέφαλοι δεν βάζουν μυαλό.

Ο διαιτητής Ντάκος σφύριξε την λήξη τρία λεπτά νωρίτερα και οι παίκτες του Αρη κατάφεραν να φτάσουν στα αποδυτήρια με την βοήθεια του Αχιλλέα Μπέου, που λειτούργησε σαν ασπίδα την ώρα που οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αποστολή καθυστέρησε σημαντικά να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη καθώς το πούλμαν της ομάδας ήταν σπασμένο και έπρεπε να περιμένουν να έρθει ένα δεύτερο που θα μπορούσε να ταξιδέψει.

Το τελικό σκορ (ήττα με 4-3) προβλημάτισε τον Ντονάτο που "κατέβασε" την ομάδα εν τη απουσία του Μαζίνιο που βρίσκεται στη Βραζιλία. Ο άμεσος συνεργάτης του Ιομάρ Μαζίνιο στάθηκε στα πολλά κενά που είχε η ομάδα του, στην έλλειψη συγκέντρωσης από τους παίκτες και της συνοχής στο παιχνίδι των "κιτρίνων", λόγω των πολλών αλλαγών και των καινούργιων προσώπων που χρησιμοποιήθηκαν.

"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το παιχνίδι της ομάδας μου. Ήταν σημαντικό όμως ότι πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι ποδοσφαιριστές», τόνισε ο Ντονάτο στο ξεκίνημα των δηλώσεων του. Για τον Ολυμπιακό Βόλου, είπε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μεγαλύτερο κίνητρο από εμάς. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κενούς χώρους μέσα στο γήπεδο, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και στο τέλος έφτασαν στη νίκη", συμπλήρωσε ο Ντονάτο και πρόσθεσε: "ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι για εμάς. Όχι ότι αυτό είναι δικαιολογία και θέλω να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα για το καλό της παιχνίδι. Δεν υπήρχε συγκέντρωση από την πλευρά μας. Κάναμε παιδαριώδη λάθη και αυτά πληρώσαμε".

Ρωτήθηκε για το εάν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες που αγωνίστηκαν και πήραν λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους, τονίζοντας: "Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα και κυρίως στο πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου οι Πρίττας, Ρόβας και Φερντανέζ ανέβασαν την απόδοσή μας με την παρουσία τους. Μετά ωστόσο έγιναν πολλές αλλαγές και συνεχές, αλλάζοντας την συνοχή της ομάδας με αποτέλεσμα να κάνουμε λάθη πολλά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: