Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ψάχνουν τη σωστή υπερασπιστική γραμμή


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Από την Κυριακή ο Αντώνης Ρέμος και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να οργανώσουν σε στέρεες βάσεις την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η ΠΑΕ Ηρακλής.

Έχουν στα χέρια τους το κατηγορητήριο αλλά και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν. Το κατηγορητήριο της πρωτοβάθμιας επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος εστάλη χθες στα γραφεία της Μίκρας, παίρνοντας στα χέρια τους οι «κυανόλευκοι» πλέον το επίσημο έγγραφο.

Μαζί με τη νομική υπηρεσία αλλά και γνωστούς νομικούς που συμβουλεύτηκαν οι διοικούντες, απολογούνται (13.30) για το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε και αναφέρει την αιτία που ο «Γηραιός» καλείται:

«Για τα υβριστικά συνθήματα και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς επίσης διότι: «Δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα φίλαθλος της εγκαλουμένης εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. ΣΗΦΑΚΗ με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά από σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.» στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής - ΠΑΕ Αρης. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 , 17 και 22 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρος και φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εκεί ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να ανατρέξει, να μελετήσει τα άρθρα και τις παραγράφους για τις οποίες καλείται να απολογηθεί ο «Γηραιός» έχοντας παράλληλα και μια πρώτη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένει όσον αφορά την απόφαση των αθλητικών δικαστών. Ο Ηρακλής καλείται να απολογηθεί για παραβάσεις στο άρθρο 1 το οποίο αναφέρει κυρίως τους κανόνες και τους κανόνες ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες ποινών.

Αλλωστε οι κλήσεις όλων των ομάδων ως πρώτο άρθρο έχουν το νούμερο 1. Το άρθρο 5 έχει να κάνει με τις τιμωρίες των φυσικών και των νομικών προσώπων των ομάδων. Χωρίς να μπαίνει σε νούμερα χρηματικών προστίμων όμως. Συνεχίζουμε με το άρθρο νούμερο 14 το οποίο αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στις λεπτομέρειες που αφορούν την περίπτωση των «κυανόλευκων» αφού ασχολείται κυρίως με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες των ομάδων.

Περνάμε στο άρθρο 15 που μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε και ως τιμοκατάλογο. Ξεκινάει με τα πρόστιμα για τις ρίψεις των αντικειμένων που ξεκινάνε από τα 2.000 ευρώ και φτάνει ως τα 20.000 ευρώ, ενώ αν συνδυαστεί και διακοπή πάμε στα 10.000 ευρώ. Για άναμμα έως 20 πυρσών το μίνιμουμ πρόστιμο αγγίζει τα 20.000 ευρώ ενώ από τους 20 πυρσούς και πάνω το πρόστιμο ξεκινάει από τα 9.000 ευρώ και τελειώνει στα 20.000 ευρώ.

Το ίδιο ποσό ισχύει και για ολιγόλεπτη διακοπή. Σε περίπτωση επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο το μίνιμουμ ποσό αγγίζει τα 15.000 ευρώ και το μάξιμουμ τα 100.000 ευρώ. Βέβαια πουθενά δεν αναφέρει ο Κανονισμός είσοδος στον αγωνιστικό χώρο μεμονωμένου οπαδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: