Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Φάνης Γκέκας: «Πρώτος στόχος η νίκη»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο διεθνής επιθετικός, Φάνης Γκέκας, μίλησε στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Γκολ από τη σέντρα» με τον Νίκο Γέμελο με αφορμή τον αγώνα της Εθνικής με την Ελβετία στη Βασιλεία (5/9), για τα προκριματικά του Μουντιάλ. «Είναι ένα οριακό παιχνίδι. Εμείς πάμε για δύο αποτελέσματα, αλλά πρώτος στόχος είναι η νίκη. Εχουμε προβλήματα, αλλά και παίκτες για να αναπληρώσουν τις απουσίες», επεσήμανε ο Γκέκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα με την Ελβετία: «Αν και υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν παίκτες να αναπληρώσουν αυτούς που θα απουσιάσουν έτσι ώστε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολο. Η Ελβετία θέλει μόνο τη νίκη. Εμείς θέλουμε το Χ και το διπλό. Πάντως ο πρώτος μας στόχος είναι το διπλό».

Για την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι διεθνείς: «Οι πιο πολλοί παίκτες έχουν αρχίσει τις υποχρεώσεις τους. Πιστεύω ότι η Εθνική είναι σε θέση να διεκδικήσει το αποτέλεσμα και να πάρει αυτό που θέλει. Είναι ένα παιχνίδι οριακό. Βέβαια πάντα υπάρχει και η ήττα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια.

Για την απόδοσή του με την Εθνική και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει την παρουσία του στη Λεβερκούζεν: «Η Εθνική για μένα είναι κριτήριο. Αν πάω καλά θα έχω μεγάλο αβαντάζ να επιστρέψω στην ομάδα μου με αυτοπεποίθηση. Τώρα αυτό μας ενδιαφέρει».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Εχει γίνει πρωτάθλημα τριών και τεσσάρων ομάδων. Ελπίζω οι μεταγραφές να βοηθήσουν να ανέβει το επίπεδο αλλά πρέπει να βασιζόμαστε στους Ελληνες παίκτες. Είναι νωρίς για προβλέψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: