Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Οτο Ρεχάγκελ: «Θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο»


Επιμέλεια : Δ.Μ.

Με πίστη για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος αναχωρεί η Εθνική Ελλάδας για τη Βασιλεία, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στην κρίσιμη αναμέτρηση για τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2010. «Θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Ρεχάγκελ.

Και συνέχισε: «Είμαστε υπό πίεση, αλλά οι καλοί επαγγελματίες έχουν μάθει να ζουν με αυτή. Δεν πρέπει να μπούμε αγχωμένοι. Θα παίξουμε με διάθεση και πάθος. Όλη η Ελλάδα θα βλέπει το παιχνίδι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε.

Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλή είναι και η ισοπαλία. Πρώτος μας στόχος όμως είναι πάντα η νίκη. Η Ελβετία είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση. Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει κάτω από πίεση.

Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, να μην είμαστε αγχωμένοι και να έχουμε θετική σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να πούμε που θα κριθεί. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα ατού της Ελβετίας».

Όσο για τις απουσίες των Τοροσίδη, Σεϊταρίδη και Καραγκούνης ανέφερε: «Τρεις βασικοί παίκτες δεν θα είναι στην ομάδα μας. Οι παίκτες που δεν παίζουν είναι απογοητευμένοι. Εκείνοι που θα αγωνιστούν πρέπει να δείξουν ότι θα καλύψουν το κενό. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα με τους παίκτες, μέχρι και την ημέρα του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: