Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Drobnjak: «Να κάνουμε καλύτερο τον ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ προκάλεσε έντονες συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη. Ηταν άλλωστε από τις πιο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού... Η ώρα που ο Predrag Drobnjak θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ πλησιάζει. Θα πρέπει ωστόσο να ολοκληρώσει πρώτα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου και τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με τη Σουηδία (5 και 9 Σεπτεμβρίου) κι αμέσως μετά θα πάρει το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη. Ο Predrag Drobnjak σε ένα διάλλειμα των υποχρεώσεών του, μίλησε στο www.paokbc,gr για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, για την απόφασή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη, για τους καλούς του φίλους Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και Βλάντο Σκεπάνοβιτς και δηλώνει έτοιμος για τη νέα πρόκληση της σπουδαίας καριέρας του.

-Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφασή σου να αποδεχτείς την πρότασή του ΠΑΟΚ;
«Δεν είναι και τόσο εύκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση με μία λέξη. Η πρόταση του ΠΑΟΚ ήρθε σε μένα και την συζητήσαμε για 20 περίπου ημέρες. Νομίζω ότι καταλαβαίνει κανείς πως με ενδιέφερε η πρόταση από την πρώτη στιγμή και για αυτό την συζητούσαμε τόσες ημέρες, αλλά δεν ήταν κάτι εύκολο. Πολύ σημαντικό ρόλο πάντως έπαιξε το γεγονός ότι ξέρω την ιστορία του ΠΑΟΚ, γνωρίζω ότι η ομάδα είχε αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και αυτή τη στιγμή κάνει μία μεγάλη προσπάθεια για να χτιστεί ξανά από την αρχή. Αυτή η προσπάθεια είναι πραγματικά κάτι που με ενδιαφέρει».
-Αφού γνωρίζεις την ιστορία του ΠΑΟΚ, θα ξέρεις και για την παράδοση που έχει στους παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία…
«Ναι, φυσικά και το γνωρίζω. Όλοι μας γνωρίζουμε στη χώρα μου για τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του. Ξέρω για τους παίκτες που έχουν παίξει στην ομάδα, όπως ο Πρέλεβιτς, που είναι αρκετά πιο παλιός από μας, αλλά και για τον Μουλαομέροβιτς, τον Τομάσεβιτς, τον Στογιάκοβιτς, τον Σκεπάνοβιτς, αλλά και τον κόουτς Ίβκοβιτς. Ο Στογιάκοβιτς και ο Σκεπάνοβιτς είναι και πολύ καλοί μου φίλοι κι έχω μιλήσει αρκετά με αυτούς για τον ΠΑΟΚ».
-Και τι σου είπαν;
«Τα περισσότερα είναι πράγματα που τα γνωρίζω. Είμαστε κοντά, και σαν λαοί έχουμε στενές σχέσεις, μοιάζουμε σε αρκετά πράγματα και για αυτό γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω και για την Θεσσαλονίκη και για τον ΠΑΟΚ και για τον κόσμο του…»
-Προφανώς γνωρίζεις και για τις εξαιρετικές, αδερφικές ουσιαστικά σχέσεις που έχουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους της Παρτιζάν…
«Ναι, φυσικά και το ξέρω. Πριν ακόμη παίξω στην Παρτιζάν, ήμουν οπαδός της ομάδας. Της ποδοσφαιρικής ομάδας για την ακρίβεια και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει. Είναι ομάδες με κοινά χρώματα, το άσπρο και το μαύρο, φιλάθλους πολύ εκδηλωτικούς και μία σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ».
-Τι στόχους έχεις για την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ;
«Από ότι ξέρω η ομάδα πέρσι ήταν στη 7η θέση. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε σίγουρα ένα βήμα παραπάνω. Να κάνουμε κάτι καλύτερο, να κερδίσουμε την συμμετοχή μας σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό θα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Από εκεί και πέρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, γνωρίζω ότι έχουμε ένα πολύ καλό και επιτυχημένο προπονητή και περιμένω να έρθει η στιγμή να τον γνωρίσω από κοντά, όπως και τους νέους μου συμπαίκτες και να δουλέψω μαζί τους».
-Το γεγονός ότι θα καθυστερήσεις να έρθεις στη Θεσσαλονίκη θα είναι πρόβλημα για σένα;
«Δε νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, επειδή σταμάτησα να παίζω από τον περασμένο Μάρτιο, θα με βοηθήσουν και πολύ μάλιστα και η προετοιμασία που έκανα και οι προπονήσεις, αλλά και τα παιχνίδια με την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος όταν θα έρθω, κι απλά θα πρέπει να βρούμε την χημεία μας σαν ομάδα».
-Θυμάσαι το πρώτο σου παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη; Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ το έχεις κάνει…
«Ναι, τώρα το θυμάμαι. Ήταν για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 2000. Είχαμε ηττηθεί στον ημιτελικό από τον Παναθηναϊκό, που μετά κατέκτησε τον τίτλο. Το θυμάμαι αρκετά καλά το γήπεδο, ήταν γεμάτο από κόσμο και είχε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Ελπίζω το ίδιο να είναι και τώρα με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ».
-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;
«Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Μπορώ όμως να τους πω ότι θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε και πάλι τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως τον μάθαμε μικροί κι έτσι όπως πρέπει να είναι. Να τον καλύτερο σαν ομάδα και με την βοήθεια των φιλάθλων μας να έχουμε μία καλή χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: