Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Στη Ferrari o Φιζικέλα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το όνειρο του Τζιανκάρλο Φιζικέλα και κατ’ επέκταση κάθε Ιταλού οδηγού έγινε πραγματικότητα: Θα οδηγήσει για τη Ferrari!

Ο 36χρονος Ρωμαίος θα αντικαταστήσει τον Λούκα Μπαντοέρ που με τη σειρά του κλήθηκε να καλύψει, ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, τη θέση του τραυματία Φελίπε Μάσα.

Ο ιδιοκτήτης της Force India, Βιτζέι Μαλία αποδέσμευσε τον "Φίζικο" από το συμβόλαιο του και δεν θέλησε να μπει εμπόδιο στη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον πρώην οδηγό της Minardi, της Jordan και της Benetton.

"Ο Τζιανκάρλο και ο μάνατζερ του επικοινώνησαν μαζί μου την Τετάρτη (2/9), λέγοντας μου ότι έχουν μία πρόταση από τη Ferrari. Για έναν Ιταλό οδηγό μία θέση στη Ferrari αποτελεί όνειρο και ο Τζιανκάρλο δεν αποτελεί εξαίρεση. Κανείς δεν θα μπορούσε να του… φράξει το δρόμο. Επιπλέον η συμφωνία θα εξασφαλίσει το μέλλον του Τζιανκάρλο στη Ferrari. Δεν θα ήταν σωστό να το ριψοκινδυνέψω αυτό ειδικά μετά την προσφορά του στη Force India", υπογράμμισε ο Μαλία.

Εκτιμάται ότι η Force India χρωστάει αρκετά χρήματα στη Ferrari από το 2008, όταν και εξασφάλισε κινητήρες. Ο πανέξυπνος Λούκα ντι Μοντετζέμελο βρήκε τρόπο να αποσπάσει τον Φιζικέλα από τον πανούργο Ινδό σε μία περίοδο που η Force India πήγαινε από το καλό στο καλύτερο μετά τη 2η θέση του οδηγού στο Σπα.

Αντικαταστάτης του Φιζικέλα στη Force India αναμένεται να είναι ο οδηγός δοκιμών, Βιταντόνιο Λούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: