Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Μπαρτσελόνα: Νέο συμβόλαιο μέχρι το 2016 για Μέσι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Λιονέλ Μέσι θεωρείται κατά πολλούς ως ο Νο 1 αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής στον κόσμο, και η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να τον κρατήσει για πάντα στο "Καμπ Νόου" αλλά και μακριά από τους επίδοξους μνηστήρες που ορέγονται την απόκτησή του.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της καταλανικης "El Mundo Deportivo", οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν καταθέσει πρόταση στον Χόρχε Μέσι, πατέρα και μάνατζερ του παίκτη, για νέο βελτιωμένο συμβόλαιο που θα έχει ισχύ μέχρι το 2016 (το υπάρχον λήγει το 2014).

Μάλιστα, προκειμένου να δελεάσουν τον παίκτη και να του δείξουν ότι αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του στο οικοδόμημα που έχει δημιουργηθεί στη Βαρκελώνη τα τελευταία χρόνια, οι Καταλανοί του προσφέρουν 10.000.000 ευρώ το χρόνο, γεγονός που θα τον κάνει τον πλέον ακριβοπληρωμένο παίκτη της Μπαρτσελόνα (9.500.000 ευρώ προβλέπει η συμφωνία με Ιμπραΐμοβιτς) αλλά και του κόσμου.

Πέρα από την επέκταση της συνεργασίας για άλλα δύο χρόνια, ένας ακόμα σημαντικός όρος έχει να κάνει με τη ρήτρα στο συμβόλαιό του, που σε αυτή την περίπτωση θα ανέβει από τα 140 στα 250.000.000 ευρώ, ποσό ουσιαστικά απαγορευτικό ακόμα και για τον... Φλορεντίνο Πέρεθ να τον αποκτήσει.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ίσως η νέα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών "κλείσει" την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ο Λιονέλ Μέσι θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Αργεντινής, ενώ σενάρια φέρνουν τον Αντρές Ινιέστα ως τον επόμενο που θα πάρει... σειρά για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: