Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Φερέιρα: "Δουλειά, πολύ δουλειά..."

Μια μικρή ανάλυση του παιχνιδιού έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, τόνισε πως οι "πράσινοι" μπορούσαν να προηγηθούν εκείνοι ενώ επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη... δουλειά.

"Ηταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δω πως αντιδρούν και πως σκέφτονται οι παίκτες μου απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Επρεπε να δώσω ενάυσματα στους ποδοσφαιριστές να τα δώσουν όλα και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, γι αυτό δήλωσα όσα δήλωσα πριν το παιχνίδι. Οταν έκατσα για πρώτη φορά στον πάγκο, ένιωσα πως βρίσκομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Με αυτόν τον κόσμο, αυτό το πάθος. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και θα προσπαθήσουμε πολύ για αυτό. Η ομάδα έκανε δύο προπονήσεις και δύο συζητήσεις, αυτά μόνο.

Γνώριζα πολλούς παίκτες. Γνώριζα τον Σισέ, τον Γκαρσία, τον Ζιλμπέρτο, τους Κατσουράνη, Σπυρόπουλο, Βύντρα από την Εθνική. Ομως είναι διαφορετικό να ζεις μαζί τους. Να δουλεύεις μαζί τους. Ηταν πολύ σημαντικό να συζητήσουμε μεταξύ μας, να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 1-0 πριν το γκολ της Μπαρτσελόνα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε ήταν από κλειστές γωνίες. Δεν ήταν εύκολα γκολ. Δεν έγιναν πολλές αξιόλογες φάσεις μπροστά στην περιοχή μας. Πρέπει να ομολογήσω πως εμείς δεν είχαμε ευκαιρία να κυκλοφορήσουμε όπως θέλαμε την μπάλα. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι να δώσουμε μεγάλη σημασία στον αμυντικό τρόπο με τον οποίο παίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως όταν παίζει η Μπαρσελόνα δεν δίνει την μπάλα σε κανέναν! Αρα καταλαβαίνεται πως το πιο σημαντικό για εμάς ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε σωστά πράγματα όταν πάρουμε την μπάλα στα πόδια μας. Θέλουμε δουλειά πάνω σε αυτό. Εγώ ήρθα εδώ για να δουλέψω με τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο στο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι πολύ. Πολύ! Οποιος δεν είναι έτοιμος να δουλέψει πολύ θα έχει πρόβλημα. Εχουμε ένα ρόστερ με 22 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αισθάνονται πως έχουν θέση στην ομάδα. Θέλω έναν δυνατό συναγωνισμό ανάμεσα σε όλους τους παίκτες. Θέλει χρόνο για να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι στις ιδέες μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: