Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εκλεισαν 7 εισιτήρια για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Την πρόκρισή τους εξασφάλισαν (και μαθηματικά) χθες οι Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Ιντερ, Σάλκε, Λυών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βαλένθια
Η Μπενφίκα αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την ήττα της (3-0) στο Ισραήλ από τη Χαποέλ Τελ Αβίβ, την ίδια στιγμή που η Σάλκε επικρατούσε (3-0) της Λυών, την προσπερνούσε στη βαθμολογία, ωστόσο και οι δύο εξασφάλισαν το εισιτήριο για τη φάση των «16», όπως και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0 τους Ρέιντζερς στη Γλασκώβη) και Βαλένθια (6-1 την Μπούρσασπορ). Στις νίκες επέστρεψε και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ, που επικράτησε δύσκολα (1-0) της Τβέντε, αποτέλεσμα που στέλνει στο Γιουρόπα Λιγκ την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, ενώ η Βέρντερ Βρέμης, που ηττήθηκε (3-0) στο Λονδίνο από την Τότεναμ, αποχαιρέτησε τον κορυφαίο θεσμό, όπως και η Μπούρσασπορ, που γνώρισε τη συντριβή (6-1) στο «Μεστάγια» από τη Βαλένθια και ο Παναθηναϊκός. Από προχθές αποχαιρέτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ η Κλουζ, η Ζίλινα και η Παρτιζάν. Τα χθεσινά αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Τότεναμ- Βέρντερ Βρέμης 3-0 (6΄ Καμπούλ, 45΄ Μόντριτς , 79΄ Κράουτς ), Ιντερ- Τβέντε 1-0 (55΄ Καμπιάσο ). Βαθμολογία : Τότεναμ, Ιντερ 10, Τβέντε 5, Βέρντερ 2. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Σάλκε- Λυών 3-0 (14΄ Φαρφάν, 20΄, 89΄ Χούντελααρ ), Χαποέλ Τελ Αβίβ- Μπενφίκα 3-0 (24΄, 90΄ Ζάχαβι, 74΄ Ντάγκλας ). Βαθμολογία: Σάλκε 10, Λυών 9, Μπενφίκα 6, Χαποέλ 4. 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρέιντζερς- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (86΄ πεν. Ρούνεϊ ), Βαλένθια- Μπούρσασπορ 6-1 (17΄ Μάτα, 21΄, 55΄ Σολδάδο, 30΄ Αντουρίθ, 37΄ Χοακίν, 78΄ Ντομίγκεζ - 69΄ Μπατάγια ). Βαθμολογία: Μάντσεστερ Γιουν. 13, Βαλένθια 10, Ρέιντζερς 5, Μπούρσασπορ 0. 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρουμπίν ΚαζάνΚοπεγχάγη 1-0 (45΄ πεν. Νομπόα ), Παναθηναϊκός- Μπαρτσελόνα 0-3 (27΄, 69΄ Πέδρο, 63΄ Μέσι ). Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 11, Κοπεγχάγη 7, Ρουμπίν Καζάν 6, Παναθηναϊκός 2. Εν τω μεταξύ ο τεχνικός της Αρσεναλ κ. Αρσέν Βενγκέρ επιτέθηκε στην UΕFΑ για τον μη καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του Κάρλος Βέλα από τον Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ της Μπράγκα στην προχθεσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων. «Το σκορ ήταν 0-0 και απέμεναν 13 λεπτά, οπότε όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο κρίσιμο ήταν εκείνο το σημείο του ματς» είπε ο αλσατός τεχνικός που είδε την ομάδα του να δέχεται στη συνέχεια δύο γκολ στις αντεπιθέσεις της Μπράγκα και να κινδυνεύει πλέον ακόμη και με αποκλεισμό. «Το σύστημα της UΕFΑ με τους πέντε διαιτητές δεν αποδίδει και τέτοιες φάσεις είναι η καλύτερη απόδειξη» τόνισε ο κ. Βενγκέρ, ο οποίος έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ της χρήσης τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη φάση ο ούγγρος διαιτητής κ. Βίκτορ Κασάι τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον επιθετικό της Αρσεναλ για... θέατρο!

Την ίδια στιγμή η Πειθαρχική Επιτροπή της UΕFΑ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το βίντεο του αγώνα Αγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-4) στις φάσεις των αποβολών των ποδοσφαιριστών της Βασίλισσας Τσάμπι Αλόνσο και Σέρχιο Ράμος. Οι δύο Ισπανοί φάνηκε να επιδιώκουν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και κατ΄ επέκταση την αποβολή τους καθώς με τιμωρία μιας αγωνιστικής θα λείψουν από το αδιάφορο βαθμολογικά ματς εναντίον της Οσέρ. Ο τεχνικός της Ρεάλ κ. Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε ότι «δεν μου άρεσε αυτό που είδα» συνεχίζοντας τη... θεατρική παράσταση, όπως και ο Ράμος, ο οποίος είπε ότι «απλώς ήθελα να κερδίσω χρόνο και όχι να αποβληθώ». Πριν από δύο χρόνια σε μια αντίστοιχη περίπτωση η UΕFΑ τιμώρησε τους Κρις και Ζουνίνιο της Λυών με πρόστιμο 15.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα επειδή η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε ότι δέχθηκαν σκόπιμα κίτρινη κάρτα στο ματς με τη Φιορεντίνα που σήμανε αυτόματη τιμωρία τους και απουσία από το αδιάφορο βαθμολογικά ματς με την Μπάγερν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: