Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Αντιδρούν οι οπαδοί της Τότεναμ

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι οπαδοί της Τότεναμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης του συλλόγου, η οποία εξετάζει την πιθανότητα μετακόμισης από την φυσική έδρα της ομάδας, το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" στο οποίο αγωνίζεται εδώ και 111 χρόνια, στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012.

Οι οπαδοί, που έχουν ήδη συγκεντρώσει 2.100 υπογραφές κι έχουν στο πλευρό τον τοπικό βουλευτή Ντέιβιντ Λάμι, δείχνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν το σύλλογο στην έδρα του και να μην επιτρέψουν τη μετακόμιση στο Ολυμπιακό στάδιο.

Μάλιστα, σχεδιάζουν να διανείμουν 20.000 φυλλάδια την Κυριακή πριν το ματς με τη Λίβερπουλ, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου, πριν το ντέρμπι με την Τσέλσι, θα κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παράλληλα κατασκευάζουν αφίσες, ενώ θα δημιουργήσουν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για να προβάλουν τις θέσεις τους. «Δεν θέλουμε να πάμε πουθενά αλλού. Θέλουμε να παραμείνουμε στην έδρα μας», δήλωσε ένας από τους οπαδούς που ηγείται της κίνησης.

Για το στάδιο, που σχεδιάστηκε ώστε μετά τους Ολυμπιακούς οι 80.000 θέσεις του να μειωθούν στις 25.000, έχει δείξει ενδιαφέρον και η Γουέστ Χαμ, η οποία μάλιστα αποδέχεται να παραμείνει ο περιμετρικός στίβος στη θέση του -όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί οι Βρετανοί στη ΔΟΕ και στην IAAF- και να μην μετατραπεί σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, κάτι που επιθυμεί η Τότεναμ.

Η Τότεναμ, που ιδρύθηκε το 1882, αγωνίζεται στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» το οποίο έχει χωρητικότητα 36.000 θέσεων. Ο σύλλογος σχεδίασε αρχικά να το ανακατασκευάσει και να το μετατρέψει σε γήπεδο 56.000 θέσεων, αλλά οι παράγοντές της εξακολουθούν να διατηρούν το βλέμμα τους προς το Ολυμπιακό Στάδιο, αφού είναι μια έτοιμη λύση.

Ένας 26χρονος οπαδός ο οποίος από πολύ μικρό παιδί είναι κοντά στην Τότεναμ, πιστεύει ότι όλη η προσπάθεια πρέπει να εντοπιστεί στην παραμονή του συλλόγου στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν": "Ο σύλλογος είναι δεμένος με την τοπική κοινωνία και η περιοχή μας αντιμετωπίζει προβλήματα. Η παραμονή του εδώ θα ενθαρρύνει τους κατοίκους. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι εκπροσωπούν την περιοχή που ιδρύθηκαν. Με τη μετακίνηση από την περιοχή του ένας σύλλογος αποκόβεται από την ιστορία του", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: