Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Δασκαλάκης: "Δεν υπάρχει θέμα προπονητή"

Την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του προπονητή, παρ' όλο που η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, εξέφρασε ο Γιώργος Δασκαλάκης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης, μιλώντας στον "Sentra 103,3" ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Νίκο Καραγεωργίου, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι η ομάδα του αδικήθηκε στη χτεσινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Για τον προπονητή συγκεκριμένα είπε:

«Ουδέποτε έχει δημιουργηθεί θέμα προπονητή στην ομάδα. Ο Νίκος Καραγεωργιου για εμάς είναι ο βασικός κορμός της ομάδας. Μας πήρε μια ομάδα επαρχιακή, ξεκινήσαμε από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και μας έκανε επαγγελματική ομάδα. Δεν μπορούμε να μην του το αναγνωρίσουμε αυτό».

Και για τον χτεσινό αγώνα: «Εμείς σαν Εργοτέλης εκπροσωπούμε μια περιοχή που λέγεται Κρήτη. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο όχι για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να έχουμε τα μεγαλεία της Ευρώπης. Παίζουμε ποδόσφαιρο για να διαφημίσουμε το άθλημα, το ήθος και την πολιτική του Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης στα τελευταία παιχνίδια έχει ν' αντιμετωπίσει συνέχεια τα ανθρώπινα λάθη του διαιτητή, που δεν πιστεύουμε ότι δεν είναι ανθρώπινα. Ανθρώπινο λάθος ήταν το κόρνερ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καθώς υπάρχει φάουλ στην αρχή της φάσης. Ο επόπτης δίνει άουτ, ενώ ο διαιτητής κόρνερ. Επίσης ο καταλογισμός ως οφσάιντ του Μπουντιμίρ που έβγαινε μόνος του ήταν ανθρώπινο λάθος. Δύο ανθρώπινα λάθη που επηρέασαν το αποτέλεσμα χθες. Σε προηγούμενους αγώνες πάλι με μεγάλες ομάδες είχαμε ανθρώπινα λάθη που στέρησαν από τον Εργοτέλη βαθμούς. Στα πρώτα πέντε λεπτά αν παίρνεις δύο κίτρινες κάρτες στο 45' με το 50', μετά ακολουθούν και τ' άλλα ανθρώπινα λάθη, ίσως και εσύ εκνευριστείς, ίσως σε φέρει στα όριά σου νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, ίσως κι εσύ να γίνεσαι λίγο υπερβολικός, αλλά δεν το κάναμε με καχυποψία, αφού υπάρχει μια σειρά λαθών. Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να δούμε στο βίντεο 30 φορές το γκολ του Τοροσίδη για να δούμε ότι τελικά δεν ήταν οφσάιντ. Το ίδιο έγινε και χθες στη φάση με τον Μπούντιμιρ. Φανταστείτε ότι ο επόπτης που υπέδειξε οφσάιντ τον Τοροσίδη υπό καταρακτώδη βροχή, δεν ήρθε στη χθεσινή αναμέτρηση επειδή έκανε εκείνο το λάθος».

Για την αντίδραση της ομάδας του στο γκολ του Πάντελιτς τόνισε: «Εκείνη τη στιγμή -γιατί κι εγώ το έμαθα μετά στ' αποδυτήρια- βλέποντας ότι το κλίμα έχει διαμορφωθεί εναντίον κι οι αποφάσεις δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε να ήταν, το μόνο που έπρεπε να προστατεύσουμε ήταν οι παίχτες μας να μην δεχθούν δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο με αντίπαλο τη Λάρισα. Από τις κάμερες βέβαια μπορεί να φάνηκε ότι κάτι διαφορετικό πήγε να συμβεί, αλλά εμμένω ότι αυτό μόνο συνέβη. Ο κύριος Γιάχος κοιτούσε τον ένα πάγκο. Στον άλλο δεν μπορούσε να δει τι γινόταν. Μάλλον άκουσε τα μισά από τον δικό μας πάγκο, από τον άλλο δεν άκουσε τίποτα. Τα είδε όλα από εμας, δεν είδε τίποτα από δίπλα».

Και γι την συνέχεια του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Όλοι κοιτούν τι γίνεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Από εκεί και κάτω δεν κοιτά κανείς. Με τρεις βαθμούς βγαίνεις Ευρώπη, ενώ με τρεις υποβιβάζεσαι. Θεωρητικά τώρα έχουμε λίγο πιο βατό προγραμμα, με Λάρισα, Κέρκυρα και Πανσερραϊκό στην έδρα μας. Είναι λίγο πιο βατό από τους δύσκολους συνεχόμενους αγώνες, που είχαμε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Aρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: