Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

STOP της Μπάρτσα στον Ζοτς!!

Τέλος στο αήττητο της Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς από την Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί επικράτησαν των Τούρκων 94-81 και κάλυψαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα! Φοβερός ο Παπανικολάου.

STOP της Μπάρτσα στον Ζοτς!
Δύο σε ένα για την Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ μετά από καιρό και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην Φενέρμπαχτσε να πιστέψει στη νίκη, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 94-81 για την έβδομη αγωνιστική!

Πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Ευρωλίγκα που πέραν της ήττας, έχασε και την διαφορά του πρώτου ματς και τα πάντα είναι... ρευστά πλέον για την κορυφή, αν και η Φενέρ έχει «αβάτζο» μια νίκη.

Εκπληκτικός ο Παπανικολάου που είχε 18 πόντους και έπαιξε φοβερή άμυνα, πρώτος σκόρερ ο Νάχμπαρ με 23! ΜακΚάλεμπ με 22 και Μπιέλιτσα, Πρέλτζιτς με 20 πάλευαν για τους ηττημένους, αλλά οι υπόλοιποι... σχεδόν μηδέν.

Το ματς:

Αφού λοιπόν στα πρώτα τρία λεπτά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο (9-7), στη συνέχεια παίχτηκε... μονότερμα! Με τους Παπανικολάου και Νάχμπαρ να έχουν πολλά «κέφια», η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε να... φεύγει κι όσο περνούσαν τα λεπτά... χανόταν από τα μάτια της Φενέρ, με τον Ζοτς να έχει ήδη... μελανιάσει! Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το εκκωφαντικό 35-15 υπέρ των Καταλανών, που από πολύ νωρίς είχαν βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ενώ την ίδια ώρα οι «μπλαουγκράνα» δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι. Αποτέλεσμα αυτού να παραμένει σε υψηλά επίπεδα η διαφορά και να μην υπάρχει κανένα ντέρμπι (52-28)! Έστω και προς το τέλος του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Ζοτς σοβαρεύτηκαν, βρήκαν κάποιες λύσεις και κατάφεραν να μειώσουν αρκετά, για το 52-40 του ημιχρόνου, με σερί 12-0 και να πιστέψουν ξανά στη νίκη.

Το παιχνίδι... ξεκίνησε από την αρχή, γιατί η διαφορά όχι μόνο έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο, αλλά η Φενέρμπαχτσε πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (59-55). Ακόμα και σε εκείνο το σημείο, η Μπάρτσα έδειξε χαρακτήρα, δεν πανικοβλήθηκε παρά τη μείωση του σκορ και κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα (74-62).

Ουσιαστικά η τελική αντεπίθεση των Τούρκων δεν ήρθε ποτέ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι Καταλανοί δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πλησιάσουν ξανά και να προσπαθήσουν για τη νίκη, με την διαφορά να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 10 με το 83-67, το 89-73 και το τελικό 94-81 που πέραν των δύο βαθμών, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Πασκουάλ να καλύψει και την διαφορά του πρώτου αγώνα (είχε νικήσει με πέντε η Φενέρ).

Τα δεκάλεπτα: 35-15, 52-40, 74-62, 94-81

Μπαρτσελόνα: Ντόρσεϊ 2, Σάδα 8, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 13, Τοντόροβιτς 3, Παπανικολάου 18 (5/8 διπ., 2/2 τριπ., 6 ρ.), Λάμπε 9, Νάχμπαρ 23 (3), Τόμιτς 12

Φενέρμπαχτσε: ΜακΚάλεμπ 22, Μπιέλιτσα 20, Πρέλτζιτς 20, Μπογκντάνοβιτς 8, Σιπάχι 7, Βίντμαρ 4Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: