Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

“O ΠΑΟΚ για νίκη παντού”

ORFAN
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο παιχνίδι του “Δικεφάλου” με την Σαχτέρ Καραγκαντί στο Καζακστάν αλλά και στις μεταγραφικές κινήσεις που πιστεύει πως πρέπει να γίνουν.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Ορφανός:
Για την νίκη του ΠΑΟΚ με τη Σαχτέρ Καραγκαντί: “Μου άρεσε ο ΠΑΟΚ χωρίς να μπορώ να πω πως είχε αξιόμαχο αντίπαλο. Ξυλοκόπους θα τους χαρακτήριζα. Βέβαια αυτό δε μειώνει την αξία του ΠΑΟΚ αλλά δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας στην Ευρώπη. Οι αντίπαλοι έδειχναν πως στις κρίσιμες φάσεις δε μπορούσαν να έχουν το καθαρό μυαλό να κάνουν την εύκολη πάσα και αυτό έδειξε πως αυτή η ομάδα είναι μικρής εμβέλειας. Επιπλέον, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και σε ένα καλό γήπεδο, κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ικανότητα τους. Ο χλοοτάπητας μπορεί να ήταν πλαστικός αλλά ήταν πολύ καλής ποιότητας και ευνοούσε την ποιοτικότερη ομάδα. Αυτό βοηθούσε στη κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στον ψυχολογικό τομέα. Υπήρχε κάποια δόση τύχης για τον ΠΑΟΚ στο γκολ του Λούκας αλλά σίγουρα η νίκη του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη και δε μειώνεται”.
Για το παιχνίδι με την Άλκμααρ την τελευταία αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ: “Μας ευνοούν εκτός από τη νίκη και δύο αποτελέσματα ισοπαλίας, το 0-0 και το 1-1 και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να βρεθούμε στη πρώτη θέση του ομίλου για να έχουμε ευνοϊκή κλήρωση”.
Για την απόδοση του Τζαβέλα: “Δεν είχα καλή εικόνα για τον Τζαβέλα όμως στο παιχνίδι με τον Άρη αλλά και χθες έδειξε πως είναι μια λύση στην οποία μπορεί να στηρίζεται ο προπονητής του ΠΑΟΚ”.
Για την απόδοση του Αθανασιάδη: “Ο Κλάους φέτος δουλεύει παραπάνω από τις προηγούμενες χρονιές. Στα προηγούμενα χρόνια άμα δεν τον βοηθούσε η ομάδα, δε μπορούσε να τη βοηθήσει και αυτός. Φέτος βοηθάει πολύ παραπάνω στην ομάδα αλλά δε σκοράρει τόσο. Πιστεύω πως άμα συνεχίσει να δουλεύει θα καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο όπου και βοηθάει αλλά και σκοράρει συχνά”.
Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα: “Δε πρέπει να έχουμε ανώμαλη προσγείωση όπως στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Στον ΠΑΟΚ χτίζεται σωστά η νοοτροπία του να παίζεται καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο ακόμα και εκτός έδρας είτε το γήπεδο λέγεται Αστάνα, είτε Γιάννενα είτε, μελλοντικά και Καραϊσκάκη”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα: “Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσπαθεί να κερδίσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να υπάρξει κάποιο αγωνιστικό η και εσωτερικό πρωτάθλημα που μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό να χάσει παιχνίδια”.
Για τις προσθήκες που χρειάζεται ο “Δικέφαλος”: “Ακόμα και οι ομάδες που παίρνουν Τσάμπιονς Λιγκ κάνουν προσθήκες. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις αν και έχει βάθος στο ρόστερ του. Για παράδειγμα ο Γεωργιάδης ήταν βασικός και αναντικατάστατος αρχικά όμως πλέον δε παίζει. Η ομάδα χρειάζεται έναν ικανό παίκτη πίσω από το σέντερ φορ που θα βοηθάει και στο σκοράρισμα και στο οργανωτικό κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθεί και ο Αθανασιάδης και θα δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στους αντιπάλους. Επιπλέον, καλό θα ήταν να έρθει και ένα καλύτερο στόπερ από αυτά που υπάρχουν σήμερα στον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής που πραγματικά χρειάζεται στην άμυνα η ομάδα είναι παίκτης που μπορεί να παίζει καλά αμυντικά αλλά και να προωθεί και το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να βρεθεί ένας ικανός στόπερ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και να έρθει στον ΠΑΟΚ χωρίς να είναι μεγάλος σε ηλικία η να υπάρχει κάποιο άλλο δεδομένο. Εφόσον είναι δύσκολο να βρεθεί ένας παίκτης τέτοια κλάσης θεωρώ πως είναι καλύτερο να δοθεί προτεραιότητα σε ένα παίκτη πίσω από τον επιθετικό”.
Για τους στόχους της ομάδας: “Πρέπει η ομάδα να πηγαίνει για να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι κάτι που το θέλουν οι οπαδοί, αλλά και ο ίδιος ο κύριος Σαββίδης. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί το κύπελλο, το πρωτάθλημα και γιατί όχι στο μέλλον και το Τσάμπιονς Λιγκ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: