Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«Με αιφνιδίασε η στάση του ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε αιφνιδιασμένος από τη στάση του ΠΑΟΚ να καταθέσει αγωγή μαζί με τον Παναθηναϊκό κατά της Σούπερ Λίγκας. Όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ώρες, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κατέθεσαν αγωγές κατά της Σούπερ Λίγκας ώστε να ακυρωθεί η απόφαση περί επιβολής ποινών για όποια ομάδα ή πρόσωπο που είναι συνδεδεμένο με ομάδα προχωρήσει σε σχόλια ή πράξεις που κριθούν απαξιωτικές για τη διοργανώτρια αρχή.
Θέση για την εν λόγω κίνηση πήρε ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δήλωσε αιφνιδιασμένος κυρίως από τη στάση του «Δικεφάλου» του Βορρά. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, ενώ αναφέρθηκε και στις ποινές που υπάρχουν για όσες ομάδες προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, τη στιγμή που η εκδίκαση της αγωγής των δύο συλλόγων ορίστηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2014.
Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ μίλησε στον Sentra Fm 103,3:
Για τις αγωγές των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ: «Είναι απορία μου γιατί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκαναν προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια προσθέτοντας ένα ακόμα πρόβλημα στον Συνεταιρισμό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι, προσωπικά με αιφνιδίασε η στάση του ΠΑΟΚ και το είπα και στον κύριο Βρύζα, ο οποίος επικοινώνησε μαζί για να με ενημερώσει για την αγωγή.
Εκτιμώ τη στάση του κυρίου Βρύζα. Απορώ γιατί οι δύο ΠΑΕ δεν έκαναν προσφυγή στο αρμόδιο διαιτητικό όργανο, το οποίο μάλιστα είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο με 7μελή σύνθεση. To δικόγραφο είναι κοινό. Το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συναιτερισμού. Κοινή διαπίστωση όλων στον Συνεταιρισμό είναι πως πρέπει να γίνει περιφρούρηση του προϊόντος επειδή πολλές φορές υπάρχουν δυσφημιστικά και απαξιωτικά σχόλια σε βάρος των δύο βασικών χορηγών, της NOVA και του ΟΠΑΠ Α.Ε.».
Για εάν πίσω από αυτή την κίνηση υπάρχει δημιουργία κάποιου «μπλοκ» ομάδων που εκφράζουν δυσαρέσκεια στην διοίκηση της Σούπερ Λιγκ: «Δε νομίζω πως υπάρχει δημιουργία κάποιου «μπλοκ» μετά την κίνηση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Σας θυμίζω πως πριν λίγο καιρό ο ΠΑΟΚ καταδίκασε την πρακτική του ΣΚΑΪ».
Για το ενδεχόμενο τιμωρίας των δύο ομάδων επειδή προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια: «Υπάρχουν κανονισμοί και ποινές για τις ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια».
Για τον υποβιβασμό των ομάδων στο τρέχον πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ: «Το ζήτημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και 45 ημέρες. Δεν υπάρχει δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά σίγουρα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Ναι, δεν έχουμε κάνει καλό στο προϊόν. Και αυτό το θέμα θα πάει στο διαιτητικό δικαστήριο».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: