Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Χαλαρά η Εφές!!

Επιστροφή στις νίκες, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα για την Αναντολού Εφές, που επικράτησε 88-65 της Στρασμπούρ στην Κωνσταντινούπολη για την έβδομη αγωνιστική του β’ ομίλου της Ευρωλίγκας.

Χαλαρά η Εφές
Σε τροχιά δεύτερης θέσης στον β’ όμιλο της Ευρωλίγκας παρέμεινε η Αναντολού Εφές. Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα και κάνοντας μια ωραία… προπόνηση, η τουρκική ομάδα νίκησε με το ευρύ 88-65 τη Στρασμπούρ στην Κωνσταντινούπολη και επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Από την άλλη, οι Γάλλοι υπέστησαν την έκτη ήττα τους σε επτά παιχνίδια.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χόπσον με 23 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Λούκας με 18. Θετική εμφάνιση και από τον Βασιλειάδη, που είχε 12. Από πλευράς ηττημένων, ο μοναδικός που «διασώθηκε» ήταν ο Αζινσά, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους.

Ο αγώνας:

Η Εφές μπήκε με διάθεση να δείξει από την αρχή «ποιος είναι το αφεντικό». Με «όπλο» την καλή άμυνα και τους Χόπσον και Λούκας να κάνουν «θραύση» στην επίθεση, οι Τούρκοι πήραν διαφορά δέκα πόντων (20-10) μέσα σε 6,5 λεπτά και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με νταμπλ σκορ (24-12). Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Η Εφές ήταν χάρμα ιδέσθαι, με τους Βασιλειάδη και Ερντέν να παίρνουν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, ενώ η Στρασμπούρ προσπαθούσε να κρατηθεί, όσο μπορούσε, κοντά στο σκορ. Δεν το κατάφερε, αφού στο ημίχρονο η διαφορά ήταν στο +17 (46-29).

Αν και υπήρχε ένα ολόκληρο ημίχρονο μπροστά, η σιγουριά για τον νικητή περίσσευε. Η Εφές συνέχισε να έχει «πατημένο το γκάζι» και από ένα σημείο και μετά, θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος για διασυρμό της Στρασμπούρ, αφού στο 26ο λεπτό η διαφορά έφτασε στο +30 (66-36). Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Γάλλους, οι οποίοι, πάντως, κατάφεραν να «μαζέψουν» τη διαφορά στους 20 πόντους (69-49) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Διαδικαστικό ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, με τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 20 πόντους. Η Εφές πέρασε ένα πολύ άνετο βράδυ και έφτασε σε μια πολύ εύκολη νίκη με τελικό σκορ 88-65.

Δεκάλεπτα: 24-12, 46-29, 69-49, 88-65

Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Μπάλμπαϊ 6, Βασιλειάδης 12, Μπατούκ 2, Ερντέν 12, Γκονλούμ 5, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 4, Λούκας 18, Χόπσον 23, Ντραγκίσεβιτς 2, Πλάνινιτς 4, Κόσουτ.

Στρασμπούρ (Κολέ): Τουπάν5, Ντιό 6, Λελούπ 3, Λακόμπ 2, Κάμπελ 8, Γκριρ 2, Ντουπόρτ 6, Ιμχόφ, Αμπρομάιτις 12, Αζινσά 21.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο), Καλπάκας (Σουηδία)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: