Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Παρολίγον «αυτόχειρες»

Την τρίτη της νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε η Ζαλγκίρις κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, δείχνοντας τάσεις αυτοχειρίας καθώς στο μεγαλύτερο μέρος είχε διψήφια διαφορά, αλλά νίκησε στο τελευταίο σουτ (73-71).

Παρολίγον «αυτόχειρες»
Την τρίτη (όλες εντός έδρας) νίκη της στην Ευρωλίγκα πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας, που επικράτησε 73-71 της Αρμάνι Μιλάνο, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στο "Top 16".

Ενώ όλα έδειχναν ότι θα είναι ένα εύκολο ματς για τους γηπεδούχους, αφού σε σχεδόν όλη τη διάρκεια είχαν διψήφια διαφορά, στα τελευταία λεπτά έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας και παραλίγο να χάσουν. Τελικά πήραν τη νίκη στην τελευταία επίθεση, χάρη σε καλάθι του Ντέτμον, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ καλή απόδοση για τους γηπεδούχους είχαν οι Πότσιους και Ντεντμον, ενώ ο Λάνγκφορντ ήταν απελπιστικά μόνος για την Αρμάνι.

Το Ματς

Το ματς μεταξύ Ζαλγκίρις Κάουνας και Αρμάνι Μιλάνο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με τους Πόσιους, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας, Γιαβτόκας Ντέντμον και Τζεντίλε, Λανγκφορντ, Σάμουελς, Γουλας Τζέρελς αντίστοιχα. Μοιρασμένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο μεταξύ των δύο ομάδων που πήγαιναν χέρι – χέρι, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι οι τρεις πόντοι (14-11 η Ζαλγκίρις). Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης στο παρκέ με 6 πόντους και πολύ καλά ποσοστά. Το δεκάλεπτο τελικά έληξε με 17-17.

Με ένα 12-0 της Ζαλγκίρις ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Η Αρμάνι έμεινε για περισσότερο από τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο μέχρι να μπορέσει ο Λάνγκφορντ να βάλει τον πρώτο από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», εκμεταλλευόμενος την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Ντέντμον. Στη συνέχεια ακολούθησε άλλο ένα 4-0 από τους γηπεδούχους και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 πόντους. Κάπου εκεί η ιταλική ομάδα ξύπνησε και αποφάσισε να επιστρέψει στο παιχνίδι κάνοντας ένα 6-0 και μειώνοντας τη διαφορά στους εννιά. Η αντεπίθεση της Αρμάνι συνεχίστηκε και έφτασε τη διαφορά τελικά στους έξι (35-29) με τρίποντο του Λάγκφορντ. Δυο βολές του Γιανκούκας και ένα λέι απ του Λιπκεβίτσιους επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Με τον ίδιο τρόπο ο Λανγκφοντ έριξε τη διαφορά στους οκτώ (39-31 ), ολοκληρώνοντας έτσι το ημίχρονο.

Με εκατέρωθεν πόντους ξεκίνησε η τρίτη περίοδος στο Κάουνας με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ επτά και εννιά πόντων υπέρ των γηπεδούχων. Στους πέντε κατάφερε να μειώσει η Αρμάνι τρία λεπτά πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί ο Σάρας με ένα τρίποντο ξαναέφερε τη διαφορά στους οκτώ με τρίποντο και με δίποντο ο Γιαβτόκας ανέβασε πάλι τη διαφορά στους δέκα. Ο Λάνγκφορντ πάλευε μόνος του από πλευράς Αρμάνι, ενώ αντίθετα από την πλευρά της Ζαλγκίρις υπήρχε πολύ μεγαλύτερος πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Η τρίτη περίοδος έληξε με διαφορά δέκα πόντων για την Ζαλγκίρις.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με την Αρμάνι να μειώνει στους οκτώ και με την Ζαλγκίρις να απαντά με ένα 4-0, για να φτάσει η διαφορά στους δώδεκα. Εκατέρωθεν άστοχα σουτ και από τις δύο πλευρές μέχρι που ένα καλάθι και φάουλ του Μος έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους ξανά. Ένα αντιαθλητικό φάουλ που χρεώθηκε ο Σάρας και ένα τρίποντο του Μος έριξαν τη διαφορά από τους έντεκα στους έξι πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ένα λέι απ του Κλιμαβίτσιους και δύο βολές του Λιπκεβίτσιους ανέβασαν πάλι τη διαφορά στους δέκα για να μειώσει με τρίποντο στους επτά ο Λανγκφορντ φτάνοντας στους 26 πόντους. Στην επόμενη επίθεση των γηπεδούχων ο Γιαβτόκας χρεώθηκε με φάουλ το οποίο ήταν το πέμπτο και ο Λάγκφορντ με δύο βολές έκανε το 70-65 βάζοντας φωτιά στο ματς με λιγότερο από δυο λεπτά να απομένουν. Μια βολή του Ντεντμον έδωσε ανάσα στη Ζαλγκίρις, αλλά ένα τρίποντο του Τζεντίλε και μία βολή του Λάνγκφορντ κάνουν το σκορ 71-69 ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στα 26 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με βολές του Γουάλας, αλλά ο Ντεντμον δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με δίποντο στα 3,9 πριν το τέλος έκανε το 73-71, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στον εναπομείναντα χρόνο η Αρμάνι δεν κατάφερε να σουτάρει.

Δεκάλεπτα: 17-17, 39-31, 60-50, 73-71

Ζαλγκίρις Κάουνας (Στομπέργκας): Σιζάουσκας 5, Πότσιους 13, Λιπκεβίτσιους 8, Κλιμαβίτσιους 9, Γιανκούνας 6, Γιαβτόκας 2, Γιασικεβίτσιους 7, Μιλάκνις 1, Λαβρίνοβιτς 5, Ντέντμον 15, Ντίμσα 2, Κούπσας

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Χάινς , Τζεντίλε 11, Τσερέλα, Μέλι 5, Τουρέ, Κιότι, Λάνγκφορντ 29, Σάμουελς 2, Γουάλας 6, Λαουάλ, Μος 12, Τζέρελς 6.

Διαιτητές: Πέρεθ, Ζαμόσκι, Τόμοφ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: