Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ημέρες… κρίσης!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τους επενδυτές, αλλά και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανθρακικό.
Τις τελευταίες μέρες το ρεπορτάζ του ΑΡΗ πήρε τα… πάνω του έστω κι αν χρειάστηκε για αυτό ένα γερό ταρακούνημα από την απόφαση για το άρθρο 99.  Η δικαστής που όπως έγραφαν πολλά… παλ-ουκ-άρια και εδώ και αλλού είχε πάρει εντολή από την πολιτική ηγεσία να βγάλει απόφαση υπέρ του ΑΡΗ. Βέβαια τώρα ακούστηκε η νέα δικαιολογία. Δεν είναι υπουργός ο Ιωαννίδης. Λες και το νομικό συμβούλιο του κράτους και τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, που είχαν υπογράψει την συμφωνία με τον ΑΡΗ, τους ελέγχει ο Ξανθός.
Αυτά φυσικά τα… καραγκιοζιλίκια τα ακούμε χρόνια τώρα και για το 44, αλλά ας το προσπεράσουμε. Από την πρώτη μέρα που εκδικάστηκε η υπόθεση σημειώσαμε και μέσω του gazzetta.gr, αλλά και στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΑllAboutARIS στο Λιμπερο ότι αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση Ηλιάδη είναι να φέρει τον επενδυτή που θα πάρει μέρος στην ΑΜΚ και θα καλύψει… τουλάχιστον τα 800.000 ευρώ που θα σφραγίσουν την είσοδο στο 99.
Πώς; Με την εξισορρόπηση των εσόδων-εξόδων της ΠΑΕ στα 6.800.000. Αυτό που λέγαμε και γράφαμε εδώ και ένα μήνα, είναι η ουσία του γιατί εμφανίστηκε τώρα επενδυτής από τον Ηλιάδη.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ διάγει μέρες κρίσης και μπορεί ή να κερδίσει τους πάντες παρουσιάζοντας την Πέμπτη επενδυτή που θα αλλάξει την ροή της ιστορίας του συλλόγου (και δεν θα χρειάζεται ούτε 99, ούτε τίποτα) ή την ροή της… παρουσίας του στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Προσέξτε αν παρ’ ελπίδα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ουσία στο επενδυτικό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ετοιμάζονται για την επιστροφή οι καταστροφείς του συλλόγου. Ήδη χθες στην συνάντηση του Ερασιτέχνη προτάθηκε από τον λογιστή της ΠΑΕ κ. Κωτσιόπουλο, αλλά και τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αναλάβει το 99 ο νομικός  της ΠΑΕ επί Λάμπρου Σκόρδα, κ. Παπαδόπουλος!!! Το συμπέρασμα βέβαια είναι ότι για 99 πλέον θα πάει ο ΑΡΗΣ μόνο αν δεν έχει… λεφτά ή έστω πολλά λεφτά. Γιατί αν έχει επενδυτή που θα καλύψει την ΑΜΚ, το 99 θα αποτελέσει παρελθόν πριν γίνει παρόν.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηλιάδης δήλωσε (να το δούμε και στην πράξη) ότι θα πληρώσει ο ίδιος με δικά του λεφτά τα 16.000 ευρώ για να πάρει η ΚΜΑ το πόρισμα. Επιτέλους θα σημειώσουμε για να καταλογιστεί στον καθένα ότι πρέπει.
Η… θετική  ένδειξη είναι ότι… παπάς με χρονικό ορίζοντα πέντε ημερών δεν μπορεί να υπάρχει. Αν είναι παπάς τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο αυτογκολ όλων των εποχών και η… κρίση του κόσμου θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Αν όμως είναι αλήθεια τότε αλλάζουν τα δεδομένα και για το 99. ΌΠως αλήθεια είναι ότι ο κόσμος θα πειστεί (και εγώ μαζί) μόνο όταν δει το...χρήμα!
Από την στιγμή, που το 70% των ιδιωτών πιστωτών έχει ήδη συμφωνήσει και οι συμφωνίες ισχύουν ανεξαρτήτως επικύρωσης από το δικαστήριο, το υπόλοιπο 30% το βάζεις στο μνημόνιο της ΕΠΟ και το αποπληρώνεις σε δόσεις περισσότερες και από το 99!!! Τι κάνει δηλαδή όλο αυτό το διάστημα ο… ΟΦΗ με τους παίκτες που χρωστάει. Παράδειγμα. όταν εκδικαστεί του Τόχα σε ένα μήνα θα πληρώσεις τα 373.000 σε 45 δόσεις βάση μνημονίου (πρέπει να το υπογράψεις πρώτα)
Φυσικά όταν έχεις επενδυτή είναι πολύ πιο εύκολο να ρυθμίσεις και τα χρέη στο δημόσιο. Ήδη τα 5 είναι ρυθμισμένα και τα υπόλοιπα 8-8,5 είναι το σύνολο των χρεών σου.
Ο ΑΡΗΣ δεν χρωστάει ούτε τα 33 του ΠΑΟΚ, ούτε τα 48 του Παναθηναικού (που λένε ότι έγιναν 28) ουτε τα 220 της ΑΕΚ. Με μία ετήσια ρευστότητα 2-3 εκ ευρώ θα έχει αλλάξει η κατάσταση και χωρίς… περιορισμούς λόγω 99.
Για αυτό με τα όσα έχει πει ο κ. Ηλιάδης διάγει ημέρες κρίσης και αν πετύχει τότε όντως θα έχει κάθε δικαίωμα να χαρακτηριστεί σωτήρας για τον σύλλογο. Αν όχι όμως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα (και) για τον ίδιο. Όπως και να έχει αξίζει να περιμένουμε μέχρι την προσεχή Πέμπτη που ολοκληρώνεται η ΑΜΚ…
Ημέρες κρίσης όμως είναι και για τους παίκτες. Φτάσαμε Δεκέμβριο και δεν έχει νίκη η ομάδα εντός έδρας!!! Με τον Πανθρακικό παίζεις, μην τρελαθούμε κιόλας για την… ποιότητα παικτών. Ίδιο μπάτζετ έχεις και σίγουρα αν και υπάρχουν ορισμένοι καλοί ποδοσφαιριστές, ο Πανθρακικός δεν έχει Ουντότζι, Τάτο, Αγκάνθο (τον περσινό), Πουλίδο, Έλσνερ (ναι στα στόπερ μια χαρά τα πάει).
Αυτό το παιχνίδι πρέπει οι παίκτες του ΑΡΗ να το καθαρίσουν με κάθε τρόπο. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό οφείλουν να κάνουν κατάθεσης ψυχής και να έχουν στις 17:00 της Κυριακής 11 βαθμοί. Ούτε επενδυτές, ούτε ψυχολογικά, ούτε διοικητικά, ούτε οικονομικά, ούτε τίποτα. Μόνο 3 βαθμοί και τα υπόλοιπα θα έχουμε όλη την ευκαιρία να τα συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα…
ΥΓ1 Εφόσον υπάρχει κι άλλος επενδυτής, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να εμφανιστεί. Αν δεν εμφανιστεί θα σημαίνει ότι τα εκατομμύρια, αλλά και οι… επισκέψεις σε Υπουργεία και ΕΕΑ ήταν απλά παραμύθια. Αν εμφανιστεί και έχει όντως τον… φραγκάτο από πίσω, η μπάλα θα είναι στα πόδια του σε κενή εστία!
ΥΓ2 Αν δώσει ο Θεός και έρθει επενδυτής με λεφτά και πληρώσει στο δημόσιο τις υποχρεώσεις θα αρθούν και οι δεσμεύσεις διασφάλισης του δημοσίου προς φυσικά πρόσωπα. Αν μάλιστα πληρωθεί και το ποσό για το νόμο Ορφανού (ολοκληρώνεται το 2017) θα αρθούν συνολικά, αφού για το 44 αποπληρώνεται ολοκληρωτικά τον Απρίλιο του 2014. Τότε όσοι παράγοντες είναι καθαροί στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, θα απελευθερωθούν. Όσοι όμως χρωστάνε και της… Μιχαλούς (όχι λόγω ΑΡΗ, αλλά για δικές τους μπίζνες) θα κληθούν να πληρώσουν και δεν θα προστατεύονται πλέον από τα… μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου. Γιατί αυτό συμβαίνει όσο οξύμωρο και αν φαίνεται αυτό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται την έλευση επενδυτή και θα κάνουν το παν να χαλάσει από όπου κι αν προέρχεται.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: