Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μπαίνει... Χιλ!

Ματς για γερά νεύρα έγινε στη Πάτρα, όπου ο γηπεδούχος Απόλλων επικράτησε 70-69 του Πανελευσινιακού με δύο εύστοχες βολές του Χιλ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Μπαίνει... Χιλ
Νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε ο Απόλλων στην Πάτρα. Οι γηπεδούχοι, που ήταν ιδιαιτέρως άστοχοι, κατάφεραν να επικρατήσουν του Πανελευσινιακού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών χάρις σε δύο εύστοχες βολές του Χιλ στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.

Από δύο σερί ήττες προέρχονταν οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει από Άρη και Ολυμπιακό, ενώ οι φιλοξενούμενοι από ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο.Αυτό α, φόρτωσε με άγχος τους παίκτες με αποτέλεσμα τα χαμηλά ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς, αλλά και στις βολές.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, εναλλασσόμενες στο προβάδισμα συνεχώς. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια κατά τη διάρκεια του ματς ούτε λίγο ούτε πολύ 20 φορές.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Χιλ και Ντάνιελ με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους ο Φαγιέ είχε 17 και ο Τέρνερ 16.

Το ματς

Με τους Χιλ, Τέιλορ, Ντάνιελ, Λιάνο και Μπολντς ξεκίνησε ο Απόλλωνας Πάτρας στο ματς με τον Πανελευσινιακό, ο οποίος είχε στην αρχική του πεντάδα τους Παπαμακάριο, Ράλει-Ρος, Φαγιέ, Τέρνερ και Αβραμίδη. Τραγικά ποσοστά για τον Απόλλωνα στο ξεκίνημα του αγώνα ο οποίος έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα κυρίως με βολές γιατί το 13% στα δίποντα και το 27% στα τρίποντα δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα την ομάδα της Πάτρας. Βέβαια και τα ποσοστά των φιλοξενούμενων δεν ήταν ιδιαίτερα καλά, αλλά σίγουρα καλύτερα από αυτά των γηπεδούχων δίνοντάς τους ένα ανεμικό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (18-17). Η μόνη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ότι ο Πανελευσινιακός απέφυγε τα σουτ από τα 6,75 είχε στο πρώτο δεκάλεπτο 2 στα 2, ενώ μόλις 3 στα 11 ο Απόλλωνας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε το ρεσιτάλ αστοχίας εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν χάσει επτά ελεύθερες βολές μέχρι το 13ο λεπτό του αγώνα. Άξια λόγου παρέμεινε η πάρα πολύ περιορισμένη χρήση των τριπόντων από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν το απόλυτο στο 15ο λεπτό έχοντας όμως δοκιμάσει μόλις ένα σουτ έξω από τα 6,75 στη δεύτερη περίοδο. Οι δύο ομάδες λόγω των κάκιστων ποσοστών τους δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και πήγαιναν χέρι – χέρι, εναλλασσόμενες στη θέση του οδηγού με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 37-35 για τους γηπεδούχους.

Καμιά αλλαγή στο σκηνικό στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Μια μικρή βελτίωση στα ποσοστά στα εντός πεδιάς, αλλά η εναλλαγή στο σκορ συνεχήςΤελικά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που έκλεισε με μικρό προβάδισμα το δεκάλεπτο (52-51).

Με το πέμπτο τρίποντο σε έξι προσπάθειες για τον Πανελευσινιακό ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο. Η νευρικότητα παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα με τις δύο ομάδες να έχουν σκοράρει μόλις δεκατρείς πόντους σε 5 λεπτά αγώνα. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Απόλλων ξέφυγε με τρεις πόντους, αλλά με ένα 5-0 οι φιλοξενούμενοι ξαναπέρασαν μπροστά με 64-62. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αλλά με τρεις βολές η ομάδα της Ελευσίνας πέρασε με 67-64 πάλι μπροστά. Αργυρόπουλος και Χιλ όμως δεν το έβαλαν κάτω και ξαναέδωσαν προβάδισμα στον Απόλλωνα 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην επόμενη επίθεση του Πανελευσινιακού απάντησε ο Μάντζαρης με λέι απ, αλλά δεν ήταν αρκετό, αφού ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ και ο Χιλ ευστόχησε και στις δύο βολές διαμορφώνοντας το 70-69, που ήταν και το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 17-18, 37-35, 52-51,70-69

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Χιλ 18, Αργυρόπουλος 5, Τέιλορ 2, Ντάνιελ 15, Λιανός 8, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς 3, Μολφέτας 3, Ζαφείρης, Τρεπάλοβατς, Χοτ 3, Μπόλντς 13.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπαμακάριος 13, Αράπης. Ράλεϊ Ρος 10, Δημάκος, Τζόουνς, Φαγιέ 17, Μελισσαράτος 2, Τέρνερ 16, Μάντζαρης 7, Αβραμίδης, Χουχούμης.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Σόμος, Μαγλογιάννης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: