Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μίλαν, το τέλος της ιστορίας!!

Ο Γκαλιάνι αποχωρεί από την Μίλαν και ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το τέλος του παράγοντα-τιτάνα, την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι και την επόμενη μέρα στο «Σαν Σίρο». «Πήγα στην Μαδρίτη για να πάρω τον Κακά το καλοκαίρι χωρίς να έχω καν ραντεβού και στην Ρεάλ άνοιξαν τις πόρτες τους για μένα. Οταν το 2010 πήγα στην Μπαρτσελόνα για να πάρω τον Ιμπραΐμοβιτς, ο Ροσέλ επέστρεψε από διακοπές με την οικογένειά του για να διαπραγματευτεί μαζί μου».
Ακομα και αν δεν παρακολουθείς φανατικά ποδόσφαιρο και δεν ξέρεις την πορεία και το ποιος είναι ο Αντριάνο Γκαλιάνι, ο ίδιος φρόντισε να το χωρέσει σε δύο κουβέντες στις δηλώσεις του με τις οποίες ανακοίνωσε ότι μετά από 28 χρόνια αποχωρεί από την Μίλαν.
Στην Ιταλία; Χαμός. Πολιτικά site να έχουν πρώτο θέμα το τέλος εποχής στους Ροσονέρι και στα φωτοαφιερώματα ο ένας παικτάρας να διαδέχεται τον άλλο. Σε όλες τις φωτό, μία ομοιότητα. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι.
Αρχες 1986, στο ελικόπτερο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Καβαλιέρε την ψάχνει για να μπει στο ποδόσφαιρο και λέει στον Γκαλιάνι να δει τι γίνεται με την Μίλαν, η οποία εκείνο τον καιρό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Το ενδιαφέρον κάθε άλλο παρά φιλολογικό είναι και αφού οι δύο άνδρες πάτησαν στη γη, ο Μπερλουσκόνι επεσήμανε στο δεξί του χέρι να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση «Ροσονέρι».
Η συνεργασία-φιλία που ξεκίνησε από το 1979 και τις επιχειρήσεις, επεκτάθηκε και έγινε ακόμα πιο δυνατή μερικούς μήνες μετά, όταν τον Μάρτιο του 1986 ο Σίλβιο αγόρασε τις μετοχές μίας ομάδας που είχε στην τροπαιοθήκη της «μόλις» δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών.
Από τότε μέχρι σήμερα, τα πάντα άλλαξαν. Στο Μιλάνο πήγαν 5 ακόμα τίτλοι της κορυφαίας διοργάνωσης και ο σύλλογος είναι σήμερα ο πρώτος στον κόσμο σε διεθνείς κούπες. Την Κόκκινη και Μαύρη φανέλα έχουν φορέσει παίκτες που σαν και αυτούς δύσκολα θα ξαναδούμε και σε όλα τα deal που έφεραν τους Diavoli αμέτρητες φορές στον παράδεισο, ήταν μέσα ο Γκαλιάνι.
Περίπου 28 χρόνια αργότερα και σχετικά σύντομα απ' όταν πρωτοακούστηκε, ο μεγάλος Αντριάνο ανακοίνωσε ότι σε μερικές εβδομάδες θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα που τόσο αγάπησε και που τόσα προσέφερε. «Πρόεδροι από μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης με παίρνουν στο τηλέφωνο γιατί δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει».
Και πραγματικά, ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει για το τέλος του, πέρα από την είσοδο της Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι στο προσκήνιο. Η κόρη του Σίλβιο ήταν αυτή που άσκησε ανοικτά κριτική στον Γκαλιάνι και θα είναι αυτή που θα αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου και θα τρέχει σε λίγες εβδομάδες την Μίλαν (υπάρχει σενάριο που ο Καβαλιέρε δεν θα κανει δεκτή την παραίτηση).
Εδώ και μερικά χρόνια είχε αρχίσει να αναπτύσσεται μία διαμάχη και λογικά θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση του Αντριάνο, ο οποίος έχει ήδη να πει πράγματα για την Μπάρμπαρα.
Η κόρη του Καβαλιέρε ήταν αυτή που τον Ιανουάριο του 2012 χάλασε τη μεταγραφή του Τέβες από την Μάντσεστερ Σίτι στην Μίλαν. Ο Γκαλιάνι είχε συμφωνήσει να πουλήσει με περίπου 30 εκατ. τον Αλεσάντρε Πάτο στην Παρί Σεν Ζερμέν και με τα χρήματα αυτά θα έπαιρνε τον Απάτσι, όμως η Μπάρμπαρα τα διέλυσε όλα, αφού εκείνο τον καιρό είχε σχέση με τον Βραζιλιάνο επιθετικό και δεν ήθελε ο καλός της να μετακομίσει μόνιμα στην Γαλλία.
Η κόντρα συνεχίστηκε, με τον Γκαλιάνι στη συνέχεια να απαγορεύει στους παίκτες της Μίλαν να κάνουν δηλώσεις στην Mediaset, στην οποία έκανε κουμάντο ο αδερφός της Μπάρμπαρα, Πιερσίλβιο και η τελευταία πράξη παίχτηκε ξανά μέσα από τον Τύπο. Λίγο μετά το καταστροφικό 1-1 της Μίλαν στην Κατάνια προς το τέλος της σεζόν 2011-12, το περιοδικό, Panorama, το οποίο ανήκε στον δημοσιογραφικό όμιλο του Μπερλουσκόνι είχε δημοσιεύσει τη βαθμολογία χωρίς τα σφάλματα των διαιτητών, η οποία ευνοούσε την Γιουβέντους!
Και τώρα, Μπάρμπαρα. Αφού δήλωσε για τον Γκαλιάνι ότι «τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξοδέψει λίγα, αλλά τα ξόδεψε με κακό τρόπο» παίρνει η ίδια τα ηνία. Το έργο της πάντως θα είναι κάτι περισσότερο από δύσκολο. Πρώτος της στόχος είναι η πρόσληψη του Μαλντίνι σε ρόλο διευθυντή, κάτι που θα εξομαλύνει την αποχώρηση-σοκ, όμως ο Bello Paolo μόνο σίγουρος δεν είναι. Θέμα υπάρχει επίσης και με τον προπονητή, αφού ο Αλέγκρι -τον οποίο στήριξε μέχρι τέλους ο Γκαλιάνι- δεν έχει θέση στην Μίλαν που σχεδιάζει και ονόματα όπως αυτά των Ζέεντορφ και Ιντζάγκι δύσκολα πείθουν.
Οσον αφορά την ενίσχυση, η κόρη του Σίλβιο γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι ο πατέρας της δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση οικονομικά και εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα, θα πρέπει οι κινήσεις της να είναι απίστευτα προσεκτικές, αφού η σύγκριση με έναν από τους κορυφαίους παράγοντες που υπήρξαν ποτέ, θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα σε κάθε στιγμή.
Και αυτό είναι κάτι που ο Γκαλιάνι έκανε σαφές στην Μπάρμπαρα στη συνέντευξή του. Με τις δηλώσεις περί σεβασμού των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη προς το πρόσωπό του ουσιαστικά της είπε ότι 'δεν έχεις κάνει ούτε το 1% όσων έχω κάνει στην Μίλαν'.
Δεν χωράει συζήτηση για το αν το τέλος του Γκαλιάνι αποτελεί πλήγμα για τους Ροσονέρι. Η Μίλαν χάνει αυτόματα ένα κολοσσιαίο μέγεθος στη διοίκηση και της αφαιρούνται τόνοι πρεστίζ με την απουσία του τεράστιου παράγοντα, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν την… εκδοχή της Μπάρμπαρα αυτή να κερδίζει μία ευκαιρία.
Το ένα είναι ότι οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ανάγκη μία αλλαγή, ένα restart, ειδικά από τη στιγμή που δύσκολα η ομάδα θα πάει χειρότερα και το δεύτερο είναι το κόλλημα του Γκαλιάνι με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, του οποίου το κεφάλι έσωσε άπειρες φορές μέχρι που τελικά έφυγε ο ίδιος.
Μπορεί η Μίλαν να έφτασε τα τελευταία χρόνια να παίζει με τον Κέβιν Κονστάντ και να μην μπορεί να ξεφορτωθεί τον Μεσμπά, όμως ο Γκαλιάνι όπως είπε, αφήνει πίσω του ένα πολύ νοικοκυρεμένο μαγαζί το οποίο σε αντίθεση με άλλα δεν έχει βουνά από χρεή. Φινάλε με 29 ονόματα που μαρτυρούν τι έκανε τόσα χρόνια στο «Σαν Σίρο» ο Γκαλιάνι. Ευχαριστούμε Αντριάνο…
Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ, Μπόμπαν, Παπέν, Ντάβιντς, Γουεά, Βιεϊρά, Ντεσαγί, Σαβίσεβιτς, Πανούτσι, Μπάτζιο, Κρέσπο, Ρουί Κόστα, Ιντζάγκι, Καφού, Κακά, Ζέεντορφ, Πίρλο, Νέστα, Σεβτσένκο, Γκατούζο, Τζιλαρντίνο, Βιέρι, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Τιάγκο Σίλβα, Ροναλντίνιο, Τζαμπρότα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: