Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«Ηρακλής, η ζωή μου…»

petridis
Ένας άνθρωπος που βρίσκεται επτά δεκαετίες(!) κοντά στον Ηρακλή και αποτελεί την ζωντανή ιστορία της ομάδας, ο Φώτης Πετρίδης μίλησε στον Arena FM 89,4 και θυμήθηκε παλιές ιστορίες των «κυανόλευκων» λόγω και των 105 χρόνων ιστορίας που κλείνει σήμερα (29/11) ο σύλλογος.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο 92χρονος σήμερα Φώτης Πετρίδης:
«Από τα παλιά θυμάμαι ότι το γήπεδο ήταν ξερό, ήμουνα μικρός τότε και πήγαινα έβλεπα που έφτιαχναν το γήπεδο. Φρόντισα τότε μέσω του δήμου, γιατί τότε στον δήμο ήταν πολλοί Ηρακληδείς και μας βοηθούσαν πάρα πολύ ώστε να γίνει το γήπεδο καλύτερο.  Εκτός από το γήπεδο φρόντιζα και πολλές άλλες εκκρεμότητες της ομάδας . Η πρώτη και η δεύτερη ομάδα έκαναν στο ξερό γήπεδο. Όταν ήρθε ο Χατζηπαναγής έπαιξε στο Καυτανζόγλειο, δεν το πρόλαβε το ξερό ».
Για τον Οδυσσέα Τσιτάνα: «Ήταν γέννημα-θρέμμα Ηρακλής. Είχε μια δική του ομάδα τότε και επειδή αγαπούσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και του είπαμε ότι ξαναφτιάχνουμε μετά τον πόλεμο έναν σύλλογο, που λέγεται Ηρακλής. Και μας λέει εννοείτε, για τέτοια πράγματα γίνομαι θυσία, ότι θέλετε. Έτσι ανέλαβε από τότε τον Ηρακλή. Αυτή ιστορία έγινε μετά τον πόλεμο, εκεί κοντά στο 1948».
Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για τον ίδιο: «Όταν ήρθε ο Χατζηπαναγής ήταν το κάτι άλλο. Ήμουν στην υποδοχή, είχαμε βγει και φωτογραφίες. Πιο μπροστά βέβαια είχαν έρθει και άλλοι μεγάλοι παίκτες.
Για την άφιξη της αποστολής με το κύπελλο του 1976: «Χαμός στο αεροδρόμια, παντού, στις πλατείες, στα καφενεία, ο κόσμος έπεφτε μέσα στο σιντριβάνι, είχαν τρελαθεί όλοι».
Για την σημερινή κατάσταση της ομάδας: «Δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα, δεν αφήνουν τους παράγοντες να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει. Αυτός ο πρόεδρος ο Παπαδόπουλος είναι ψυχάρα, αλλά δεν τον βλέπω καλά. Έχει καλά παιδιά στην ομάδα, αλλά πρέπει να βοηθηθούν διαφορετικά, το οικονομικό είναι το βασικότερο πρόβλημα από όλα».
Γιατί έφυγε από το Κατσάνειο: «Ύστερα από 70 χρόνια στο Ηρακλή βρέθηκαν άνθρωποι να με δείρουν! Γιατί είπα καλά λόγια για τον πρόεδρο και καλά λόγια για τον Ηρακλή. Είμαι 92 χρονών και για όσο ζω θα είμαι Ηρακλής και αυτό δεν αλλάζει. Ο Ηρακλής είναι η ίδια μου η ζωή».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: