Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Άστοχη… έξοδος!!

«Τσάμπα» διπλό έχασε ο Παναθηναϊκός! Μια ολιγωρία του Κοτσόλη επέτρεψε στον Απόλλωνα να ισοφαρίσει κι απαγόρευσε στους «πράσινους» (1-1) να γυρίσουν με τρίποντο από άλλη μια έξοδό τους απ’ τη Λεωφόρο.

Άστοχη… έξοδος!
Μέσα απ’ τα χέρια του έχασε ο Παναθηναϊκός το τρίτο σερί διπλό στη Σούπερ Λίγκα!

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι, ήλεγχαν το ματς με τον Απόλλωνα, αλλά μια άστοχη έξοδος του Κοτσόλη (που προτιμήθηκε αντί του Καπίνο) είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαριστούν… απ’ το πουθενά (1-1).

Το έκτο γκολ του Μπεργκ (6’) δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Αναστασίου, που δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει σ’ αυτό του Παντελιάδη (47’) και διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Σουηδό λίγο πριν το τέλος.

Πώς έπαιξε

Μια μίνι-έκπληξη (στη θέση κάτω απ’ τα δοκάρια) περιελάμβανε η σύνθεση του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν ξεκίνησε τον Καπίνο και προτίμησε να δώσει -για πρώτη φορά φέτος- θέση βασικού στον Κοτσόλη. Κατά τ’ άλλα, το αγαπημένο του 4-3-3 διατηρήθηκε και διαμορφώθηκε όπως αναμενόταν. Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» κατέβηκαν ως εξής:

Τερματοφύλακας ο Κοτσόλης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος και Μαρινάκης. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μέντες-Πράνιτς και Λαγός, ενώ ο Αμπεΐντ κινούνταν λίγο πιο πίσω απ' τους προωθημένους Μπεργκ και Καρέλη.


Το ματς

Απ’ τη Λεωφόρο στη Ριζούπολη πας… και με τα πόδια (που λέει ο λόγος). Και το ίδιο «περπατητός» μπήκε εκεί ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» χρειάστηκαν τρία μόλις λεπτά για να προειδοποιήσουν (με ωραίο ενέργεια και σουτ του Πράνιτς) τον Απόλλωνα. Και λιγότερα από έξι για να κάνουν… πράξη την απειλή τους ότι θα πάρουν προβάδισμα στο σκορ.

Αφού λοιπόν ο Καρέλης έδειξε ΚΑΙ δημιουργικές ικανότητες και ο Μπεργκ… ξανάδειξε τις δικές του εκτελεστικές (άψογο τελείωμα στη σέντρα), η ομάδα του Αναστασίου ήλεγξε απόλυτα το ματς. Έκλεισε κάθε διάδρομο προς την περιοχή του. Και θα μπορούσε να έχει σχολάσει από νωρίς τον γάμο, αν ο Αμπεΐντ δεν σπαταλούσε αντεπίθεση που ξεδίπλωσαν υποδειγματικά οι Μέντες και Μπεργκ.

Κι αφού δεν το ‘κανε το πλήρωσε ακριβά. Περίπου τόσο ακριβά, όσο πλήρωσε ο προπονητής του την επιλογή να ξεκινήσει τον Κοτσόλη κάτω απ' τα δοκάρια. Όπως δεν βγήκε εκείνη λοιπόν, δεν… βγήκε κι ο τερματοφύλακας των «πράσινων» σε ένα κόρνερ. Κι ο Παντελιάδης -που δεν είχε προλάβει καν να ιδρώσει μετά την είσοδό του στο ημίχρονο- πρόλαβε να ισοφαρίσει απ’ το πουθενά για τον Απόλλωνα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ξαναψάξει γκολ. Ο Αναστασίου έπρεπε να ξαναψάξει τρόπους να ζωηρέψει η ομάδα του. Πλέον όμως η ψυχολογία είχε αλλάξει. Κι ούτε η είσοδος των Ατζαγκούν-Κλωναρίδη μπόρεσε να ξεμπλοκάρει τους «πράσινους». Αφού δεν έχασαν λοιπόν και τον πόντο (ο Κοτσόλης αντέδρασε σε κεφαλιά του Τσοκάνη) και διαμαρτυρήθηκαν -μάλλον άδικα- για πέναλτι του Τσιλιγκίρη στον Μπεργκ, έχασαν τους δυο πιο τσάμπα πόντους του πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Κανακούδης, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Αργυρόπουλος, Καμαρά (20’ λ.τ. Τσοκάνης), Κόρμπος, Διαμάντης (46’ Παντελιάδης), Μίνγκας (86’ Τσιλιγκίρης), Φαρινόλα, Πετρόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Γουμάγιας, Παπαζαχαρίας, Μπάρκογλου, Μπλάζεκ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Μέντες, Πράνιτς, Λαγός (71’ Κλωναρίδης), Αμπεΐντ (64’ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας, Αναστασόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)

ΓΗΠΕΔΟ: Ριζούπολη Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: